Speelgoed van het Jaar 2018: Nintendo Labo – onze mening

Je wordt niet zomaar Speelgoed van het Jaar. Eerst moet je genomineerd worden door de vakjury, daarna moet je door de consumenten ook nog gekozen worden. Maar Nintendo Labo is het gelukt om winnaar te worden: Speelgoed van het Jaar in de categorie 10 en 11 jaar. Maar, wat vindt Trotse Moeders er eigenlijk van?

Eerst wat algemene informatie

Nintendo Labo

Onze mening
Mijn kinderen spelen veel games op hun Nintendo Switch. Sowieso vind ik dat leuk om te zien, vaak kunnen ze samen gamen of zijn er games waarbij bewogen moet worden. Nintendo Labo gaat nog een stap verder: dit is een pakket die je -samen met de Nintendo Switch, die moet je dus wel al in huis hebben!) – kunt gebruiken om letterlijk een extra dimensie aan je spel te geven.

Lekker knutselen met stevig karton, de Nintendo Switch op de juiste manier verwerken en je kunt bijvoorbeeld ‘vissen met een hengel – terwijl je op het beeldscherm ziet wat je vangt’ of een piano maken die echt werkt!

Een bijzondere nieuwe manier van spelen, ik vind het zelf een briljant idee om de 21-eeuwse vaardigheden te combineren met ambachtelijk knutselwerk. The best of both worlds!

Ook mijn kinderen zijn enthousiast. Mijn jongste vindt het zo leuk dat hij van zichzelf iedere maand maar één ding mag maken, omdat het anders te snel klaar is. Zijn eerste project was een soort auto. Deze werkt op trillingen.

Als je op een knop drukt, gaat de linker Joy-Con aan met trillingen en wanneer je op een andere knop drukt gaat de andere aan. Zo kun je links of rechts gaan. Wanneer je ze allebei tegelijk indrukt, gaat de auto recht vooruit. Geweldig!

Andere voorbeelden
Elke Toy-Con wordt door een combinatie met de Nintendo Switch op een andere manier tot leven gewekt. Tijdens het bouwen zul je zelf ontdekken hoe de achterliggende technologie werkt, en zelfs nieuwe manieren uitvinden om met iedere Toy-Con te spelen. Je kunt bijvoorbeeld een volledig werkende piano met dertien toetsen maken die je muzikale akkoorden tot leven brengt, zodra deze gecombineerd worden met een Nintendo Switch-systeem en de rechter-Joy-con. Tijdens het spelen detecteert de infrarood bewegingssensor in de rechter-Joy-Con welke toetsen worden ingedrukt. Deze worden daarna direct afgespeeld door middel van de ingebouwde speakers van het gamesysteem. Opkomende muzikanten kunnen ook experimenteren met hun eigen muzikale creaties.

Rijd naar nieuwe, onbekende bestemmingen met je eigen motor. Bouw een werkend stuur waar links en rechts een Joy-Con in verwerkt zit, en in het midden een Nintendo Switch wordt geplaatst. Druk op de startknop, draai aan het rechterhandvat om gas te geven en ga op in het raceavontuur dat zich op het scherm van je Nintendo Switch afspeelt.

Kortom, een terechte Speelgoed van het Jaar winnaar. En van TrotseMoeders.nl krijgt Nintendo Labo de maximale score van 5 sterren voor de goede kwaliteit, de originaliteit en het plezier wat er aan beleefd wordt. Dat het nog leerzaam is ook, is een bijzaak maar mooi meegenomen. Top!

Voor meer informatie over de tot nu toe beschikbare Nintendo Labo items, klik hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Trivial Pursuit Live! 2 [recensie]

Trivial Pursuit Live! 2 is de nieuwe game installatie van het populaire quiz spel Trivial …

Share
Share