Polles Pannenkoeken-boek: Efteling-recepten [recensie]

polles-pannekoeken-boek-recepten-trotse-moedersIn Polles Pannenkoekenboek komen de meest verrassende pannenkoeken aan bod. Open dit boek en je waant je in het bijzondere pannenkoekenrestaurant van de Efteling: Polles Keuken. Polle, het ijverige koksmaatje van de koninklijke keuken van Hartenhof en al zijn medebewoners geven hun lekkerste pannenkoekenrecepten prijs.

Polle leert je hoe je een pannenkoek moet bakken. Pardoes de Tovernar en prinses Pardijn laten zien hoe je je pannenkoek kunt versieren. Aliciana de oude toverfee tovert de mooiste taarten voor de hele familie. Koning Pardulfus weet alles van toetjes. En misschien heeft hij daarom zo’n dikke buik.

polles-pannekoeken-boek-recepten-efteling-copyright-trotse-moeders-1
Grootmagister Almar brouwt wonderlijke beslagjes voor pannenkoeken zonder gluten, koemelk en andere ingrediënten waar sommige kinderen helemaal niet blij van worden.

Recensie
Efteling èn pannenkoeken, tja, als dat geen heerlijke combinatie is, weet ik het ook niet meer. Persoonlijk was ik het liefst in de Efteling de pannenkoeken gaan proeven, ter voorbereiding van deze recensie, maar met het boek in huis, kom ik ook al helemaal in de gewenste sprookjes-sfeer.

polles-pannekoeken-boek-recepten-efteling-copyright-trotse-moeders-2

We hebben wel eens in Polles Pannenkoekenrestaurant gegeten. Het ziet er daar prachtig uit en er is een ruime variatie aan pannenkoeken, waarbij naast klassiekers ook allerlei fantasie-volle pannenkoeken te verkrijgen zijn, die met name kinderen zullen aanspreken.

polles-pannekoeken-boek-recepten-efteling-copyright-trotse-moeders-3

In Polles Pannenkoekenboek is dat ook het geval. Van variaties op de klassieke pannenkoek-met-spek, tot een compleet pannenkoekenbuffet, je kunt er de meest uiteenlopende recepten en tips vinden. Ook voor taart en toetjes, zoals op onderstaande foto van een gluten- en lactosevrij recept.

polles-pannekoeken-boek-recepten-efteling-copyright-trotse-moeders-4

Erg leuk om in je eigen keuken eens iets ander te proberen en je kinderen “echte Efteling-pannenkoeken” voor te zetten. Of, wanneer je kinderen al wat ouder zijn: samen met je kind een hele feesttafel maken met allerlei lekkers. Kortom: een prima boek!

Polles Pannenkoekenboek
Bekijk op bol.comRecepten voor pannenkoeken uit de Efteling
Paperback, 96 pagina’s, uitgeverij Unieboek Spectrum
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share