slaap lekker lieve schat

Vader, maar geen papa

Acht jaar geleden werd Nova draagmoeder voor haar beste vriend Mal en zijn vrouw Stephanie. Halverwege de zwangerschap bedacht het paar zich plotseling en liet Nova zwanger, bang en alleen achter. Aanvankelijk was Stephanie ontzettend blij dat ze moeder zou worden – tot ze een sms-je van Mal aan Nova las: ‘Slaap lekker, lieve schat’. Doodsbang om haar man te verliezen vroeg Stephanie hem alle banden met Nova te verbreken.

Nu wacht Nova angstig af of de ernstig zieke zevenjarige Leo uit zijn coma zal ontwaken. Ondanks haar woede en verdriet wil ze Mal de kans geven zijn zoon te ontmoeten voor het te laat is.

Recensie
Met kippenvel en rillingen over mijn lijf schrijf ik deze recensie. Slaap lekker, lieve schat grijpt je, houd je bezig en laat je niet meer los!

Het boek wordt vanuit 2 vrouwen geschreven die aan elkaar verbonden zijn door Mal, namelijk zijn vrouw Stephanie en zijn beste vriendin Nova, die samen van kinds af aan opgroeiden en een sterke band hebben. De achterflap deed mij vermoeden dat ik een sterke voorkeur voor de persoon Nova zou hebben, maar dat is helemaal niet waar. Beide karakters worden zo goed weergegeven dat je werkelijk in beide personen en hun gevoelens kan inleven. Ondanks dat het verhaal niet vanuit Mals oogpunt wordt geschreven, is ook hij een karakter waar je van houdt.

Het lijkt wellicht een vergezocht en ingewikkeld verhaal, maar deze roman is zo krachtig geschreven dat je alles geloofd wat je leest. Prachtig zijn de intieme verhaaltjes van en over de opgroeiende Leo die elk hoofdstuk inleiden.

Ik kon dit boek niet wegleggen, zelfs niet diep in de nacht. Slaap lekker, lieve schat greep me zo aan, dat ik ongeveer de helft van de tijd tranen met tuiten heb gehuild. Zo intiem, eerlijk en vol geheimen, liefdes en verlies. Een prachtboek, die je zo weer kan lezen. Ik hoop vurig op een vervolg!

Slaap lekker, lieve schat – Dorothy Koomson
Roman, paperback, 400 pagina’s, The House of Books

Lees ook:
Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend)
Turbo Mama
Hoe krijgt ze het voor elkaar

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share