Elmer en het monster

IMG_2784Wat een lawaai klinkt daar in de jungle! Alle dieren slaan op de vlucht. Maar Elmer is dapper en gaat op onderzoek uit.

De meeste ouders en kinderen zijn gek op prentenboeken en we hebben allemaal wel een aantal in de kast staan. In de loop der jaren hebben wij thuis ook al een aardige verzameling weten te creëren. En wat vinden we het leuk dat we daar nu een prentenboek over het kleurrijke olifantje Elmer aan mogen toevoegen!

Dit olifantje heeft al een hele serie boeken op zijn naam staan, en Elmer en het monster is het nieuwste verhaal. De kaft nodigt kinderen (en hun ouders) echt uit om dit verhaal te lezen, Elmer zelf ziet er prachtig uit met al zijn verschillende kleuren. En aan de uitdrukkingen van de overige dieren is te zien dat dit best wel eens een spannend verhaal zou kunnen zijn.

Recensie
Het verhaal speelt zich af in het bos waar Elmer aan zijn ochtendwandeling begint, tientallen doodsbange diertjes stormen langs hem heen. ‘Kijk uit, Elmer!’ Er is een monster in ons bos! Een monster? denkt Elmer. Echt waar?

Hij hoort het gebrul en ziet de apen slingeren van boom naar boom alsof hun leven ervan afhangt. maar Elmer is niet bang, hij vindt het wel interessant. Maar zelfs de normaal zo stoere tijger rent Elmer voorbij en de krokodillen en de leeuw.

Elmer heeft nog nooit een monster gezien en is eigenlijk wel benieuwd of het gebrul waar iedereen zo bang voor is nou echt van een eng monster komt. Als het gebrul heel dichtbij is ziet hij een harig wezentje op een rots zitten. ‘hallo,’zegt Elmer. ‘Heb jij dat gebrul ook gehoord?’ ‘Dat ben ik,’ zegt het wezentje snikkend. ‘Ik brul als ik bang ben.’ Elmer neemt het wezentje mee op zijn rug om aan de andere dieren te laten zien dat hij weet waar het gebrul vandaan komt. Hij vraagt het wezentje om nog eens te brullen, alle dieren schrikken zich een hoedje. Elmer moet er om lachen, het wezentje was bang voor de dieren en de dieren waren bang voor het wezentje. Dat is eigenlijk best een goeie grap…

IMG_2785

Wat een leuk prentenboek is Elmer en het monster. Op dit moment erg toepasselijk voor ons, omdat het schooljaar voor mijn zoon net weer begonnen is en hij het weer even heel spannend vindt. Terwijl als de les eenmaal begonnen is, hij het heel erg naar zijn zin heeft. Dat is ook de boodschap achter dit verhaal, we hebben allemaal wel iets wat we spannend vinden, maar wat achteraf best mee valt.IMG_2789

Dit boek brengt naast een goed verhaal wat best een beetje spannend is, ‘wie zou daar nou zo brullen?’ ook mooie illustraties om naar te kijken. Ten eerste ziet Elmer er heel kleurrijk uit en de overig diertjes zijn ook echt leuk gemaakt. De bange gezichten van de dieren zijn zo gemaakt dat ze eigenlijk best grappig zijn om naar te kijken.

Na het lezen van dit boek ben ik ook erg nieuwsgierig geworden naar de andere avonturen van Elmer. Erg leuk is het dan ook dat toen ik vanochtend mijn zoon in de klas bracht er ook een boek over Elmer bij juf op het bureau ligt. Er zijn dus meer fans van deze olifant!

Elmer en het monster – David McKee
prentenboek, hardcover, 24 pagina`s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …