Superfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw ‘ontdekt’. Wist je dat baobab vier tot zes keer zo veel kalium bevat als banaan? En camu camu meer dan vijftig keer …
Read More »Bonne Femme
Ken je het Franse gerecht Bonne Femme al? Het gaat om een Frans gerecht waar veel groenten in verwerkt zijn en daardoor is het een makkelijk recept om overgebleven groente van de afgelopen dagen op te maken. Maar ook als …
Read More »Donna Hay: De Basics
In dit boek gaat Donna Hay terug naar de basis. Het is een terugblik op 10 jaar werk als food writer. Ze laat aan de hand van een aantal klassieke gerechten de basis van haar kookstijl zien door middel van …
Read More »Tiramisu à la Appelsientje [recept]
Op de Facebookpagina van Appelsientje stond dit kindvriendelijke (geen alcohol!) en heerlijke recept: voor “Sappig smultoetje: tirami-sinaasappel-su!” Nodig: Mascarone Sinaasappelsap Suiker Frambozen Sinaasappelrasp Lange vingers Slagroom Bereiding: Klop 250gr mascarpone met 50ml sinaasappelsap en 50gr suiker Besprenkel 15 lange vingers …
Read More »Hapje! [blog]
Onze tweeling is echt dol op eten, het liefst eten ze dan ook de hele dag door. Al hebben ze zelf net een boterham naar binnen gehapt, zodra ze zien dat er iemand anders in huis nog iets eetbaars in …
Read More »Luxe yoghurt met pruimen [recept]
Eenvoudig te maken dessert, wat ook (kleine) kinderen heerlijk vinden! Nodig: ½ l magere yoghurt 300 gr. gedroogde pruimen zonder pit 1 zakje vanille suiker 2 eetl. suiker 2 eetl. geleisuiker 4 eetl. water Beetje citroensap Bereiding: Snijd de pruimen …
Read More »Workshop ‘gezonde lunchbox voor kinderen’
Afgelopen maandag werd de workshop “gezonde lunchbox voor kinderen” georganiseerd in Amsterdam ter gelegenheid van de lancering van het nieuwste boek ” van auteur Jacqueline Lieshout. Eerder schreef zij al “In 28 dagen van gifbelt naar tempel” en nu is …
Read More »Pannenkoekenfeest!
Dat is nog eens leuke post! Een koelbox vol met lekkers, compleet met bekers en servetten werden onaangekondigd bij Trotse Moeders bezorgd. En nog wel nèt voor lunchtijd. We konden dus de tafel feestelijk dekken tegen dat de kinderen thuis …
Read More »(Niet) nieuw: Hero Baby
Alles is hetzelfde gebleven: de inhoud, de kwaliteit, de plaats in de supermarkt, maar toch is er iets veranderd: Friso babyvoeding heet voortaan Hero Baby. En dit schattige beertje is het nieuwe symbool wat terug te vinden is op alle …
Read More »“Kindvriendelijke” pasta
Regelmatig eten vriendjes of vriendinnetjes van mijn kinderen met ons mee. Gezellig, met z’n allen aan de grote tafel, babbelen over de schooldag en over wat ze allemaal gedaan hebben. Gezellig is het wel, maar meestal gaan de gesprekken vooral …
Read More »Eten als medicijn [recensie]
Dale Pinnock, voormalig chef-kok, is voedingsdeskundige en een liefhebber van lekker eten. In Eten als medicijn combineert hij zijn wetenschappelijke kennis met zijn culinaire ervaring, en toont hij zijn inspirerende visie op koken en gezondheid. Hij gebruikt producten die lekker …
Read More »Gezonde voeding, pffff [blog]
Eten in een gezin is best wel een ding. Niet alleen de boodschappen en het bedenken maar ook rekening houden met onze kinderen. Wat lusten ze wel /niet ,maar vooral ook wat is gezond. En dat laatste is best lastig want er wordt …
Read More »Dadelkoek
Dadels zijn niet voor iedereen een lekkernij, maar verwerkt in deze koek kan het zijn dat je dadels wel kunt waarderen. Zelf ken ik de dadel in combinatie met roomkaas. En op die manier vind ik de dadel niet echt …
Read More »Rauwkost van knolselderij
Heerlijke salade met een bijzondere combinatie van knolselderij en bleekselderij. Nodig: Stuk knolselderij 4 stengels bleekselderij Selderij 1 appel Honing Mosterd Citroensap Peper Bereiding: Snijd de knolselderij in julienne reepjes ( net lucifers) Snijd de bleekselderij in dunne reepjes. Snijd …
Read More »Even voorstellen: Trotse Moeder Sigrid
In het voorstelrondje om de gezichten achter de blogs en recensies op de website van Trotse Moeders te leren kennen, mag Sigrid natuurlijk niet ontbreken. Sigrid schrijft al ruim een jaar voor Trotse Moeders en plaatst behalve recensies ook regelmatig …
Read More »Quick Milk: magische rietjes voor in de (soja)melk [recensie]
Quick Milk zijn magische rietjes die (soja)melk omtoveren tot melk met een smaakje. Quick Milk bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen, geen conserveringsmiddelen en is glutenvrij. Recensie: Mijn oudste zoon (bijna 10) is altijd al dol op melk geweest. Eerst …
Read More »Spinazie pannenkoeken
Welk kind houdt er nou niet van pannenkoeken? Maar ook voor volwassenen is deze versie lekker en nog gezond ook. Ook geschikt voor vegetariërs. Nodig: Mix voor pannenkoeken Melk Olie Spinazie Geitenkaas. Bereiding: Zorg dat de spinazie goed is uitgelekt. …
Read More »Recept: Duitse Käsekuchen
Wie wel eens een bezoekje heeft gebracht aan Duitsland heeft er vast wel eens iets over gehoord: Käsekuchen. Het is een heerlijke kwarktaart uit de oven die veel gegeten wordt in Duitsland. Qua vulling kent de käsekuche diverse variaties met …
Read More »Eten voor de kleintjes
Dit complete handboek leert ouders hoe baby’s geheel zelfstandig nieuwe vaste voeding kunnen pakken, kauwen, eten en verteren. En dat alles in combinatie met borstvoeding en zonder het eten te prakken of te pureren. Een kindvriendelijke methode waarbij de baby …
Read More »Verplicht twee jaar borstvoeding geven?
In Nederland wordt het geven van borstvoeding gestimuleerd en veel vrouwen kiezen er voor om gedurende een bepaalde tijd borstvoeding aan hun kind te geven. Hoewel er door veel moeders wordt aangegeven dat ze wel druk vanuit hun omgeving ervaren …
Read More »