Stadswild – leef als een oermens in de stad

stadswildDe moderne stadsbewoner is ingedut. De innerlijke oermens is bedolven onder een zee van bussen, elektronica, koffiezaakjes, scooters… Terwijl de mens zelf sinds de tijd van de jagers-verzamelaars eigenlijk niet zoveel meer is veranderd. Het is de wereld om ons heen die veranderd is en wel in een richting die ons in noodtempo steeds verder van de natuur af drijft. Gaan we eigenlijk wel de goede kant op? En is die bestemming waar we op af racen eigenlijk wel zoveel mooier dan waar we vandaan kwamen?

Stadswild neemt je mee op een ontdekkingsreis en inspireert je om als stadsmens dichter bij de natuur te leven, op elk moment van de dag, in elk seizoen en in elke levensfase. Het boek gaat niet over op blote voeten, gehuld in een dierenvel door de stad rennen. Stadswild gaat over hoe je als stadsmens contact maakt met je natuurlijke aard en hoe je naar boven haalt wat je bent verloren. Het kind in jezelf. De oermens. Jij.

Praktische trainingsschema’s, yoga- en meditatieoefeningen en lifestyleadviezen worden afgewisseld met achtergrondinformatie over de Paleo-lifestyle, oftewel waarom er in ieder stadsmens een oermens schuilt. Daarbij bevat dit boek Paleo-recepten van sterrenkok Edwin Sander. De recepten zijn eenvoudig te bereiden en hebben als leidraad ‘de natuur op je bord’.

Recensie
Hoe maak je als stadsmens contact met je natuurlijke aard en hoe haal je naar boven wat je bent verloren…het kind in jezelf? In dit veelzijdige boek vind je informatie, tips, praktische trainingsschema’s, yoga- en meditatieoefeningen en lyfstyle-adviezen voor iedereen die naar balans zoekt in de hectiek van deze wereld. Inclusief recepten van sterrenkok Edwin Sander. Recepten die simpel, puur en eerlijk zijn.

P1360211Dit boek laat zien dat óók in de stad volop natuur aanwezig is. Natuur wat veel mensen misschien niet eens meer zien als natuur… Je leest dat de natuur overal om je heen is, maar ook lees je hoe je ruig kunt trainen in de natuur (gebruik bijvoorbeeld een fietsenrek om rekoefeningen te doen of om buikspieroefeningen te doen) of ga buiten ‘spelen’ zoals touwtjespringen, hinkelen, twister.. kortom herontdek kind in jezelf.

Maar ook aan eten is gedacht; in dit boek vind je diverse recepten wat past in het Paleodieet oftewel oerdieet. Dit betekent eten als een oermens, wat bestaat uit; groenten, fruit, noten, zaden, eieren en vlees van wilde dieren (waaronder ook vis en gevogelte). De recepten zijn divers, waardoor er voor ieder wel wat lekkers tussen staat.Zelfs zoetekauwen komen aan bod; er staat ook een recept in van chocomousse (dat is dan weer mijn favoriet….)

Stadswild leef als een oermens in de stad is een veelzijdig boek, dat laat zien dat dat je –ook al ben je volwassen – je nog steeds kind kunt zijn en dat de natuur zowel in jezelf zit als in jouw omgeving aanwezig is. Oók als je in de stad woont!

Stadswild leef als een oermens in de stad – Angelique Heijligers
Lyfstyle, paperback, 197 pagina’s, A.W. Bruna Lev
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Pizza-muffins (paleo-kids-recept)

Paleo, is een manier van eten en voor veel mensen ook een manier van leven. …

Share
Share