Bonne Femme

Ken je het Franse gerecht Bonne Femme al? Het gaat om een Frans gerecht waar veel groenten in verwerkt zijn en daardoor is het een makkelijk recept om overgebleven groente van de afgelopen dagen op te maken. Maar ook als je gewoon lekker snel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten, biedt Bonne Femme uitkomst.

Al is dit groenterijke gerecht door mij vooral gemaakt om het feit dat er zo lekker veel gezonde dingen in verwerkt zitten, mijn dochter vond de Nederlandse vertaling van Bonne Femme wel heel interessant. Of het door de naam kwam of niet, mijn dame heeft heerlijk gegeten!

Bon femmeIngrediënten voor twee personen (1 volwassene en 1 kind):
Krieltjes (250 gram)
Diverse groenten (zo’n 400 gram: in mijn geval prei, paprika, sperziebonen, tauge en ui)
Gehakt (200 gram)

Bereiding:
Verhit een wok en rul het gehakt hierin gaar. Voeg de ui toe en fruit deze.
Voeg krieltjes toe en bak deze een paar minuten.
Voeg daarna de gesneden groente toe en wok mee (persoonlijk vind ik het lekker als de groente nog wat knapperig is)
Breng het gerecht op smaak met kruiden naar wens (ik heb paprikapoeder gebruikt)

Bovenstaand recept is slechts een voorbeeld. Je kan eindeloos variëren, zowel met vlees/vleesvervangers als de soorten groente die je toevoegt. Heb je weinig tijd? Gebruik dan een zak voorgesneden groente voor een nog snellere bereiding!

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share