Skylanders SuperChargers: Starter Pack voor de iPad [recensie]

Skylanders - onderdelen starter packSkylands is in gevaar! Kaos heeft zijn meest snode wapen ooit ingezet: het Doemstation van Ultieme Doemnietiging! Heel Skylands staat aan de rand van de afgrond! Er is een speciaal team, de Superchargers, in het leven geroepen om een onverwoestbare vloot fantastische voertuigen te besturen. Bestuur deze krachtige voertuigen samen met de Superchargers, en maak een tocht over land, zee en door de lucht om Kaos tegen te houden en Skylands te redden!


Recensie

Ik kan mezelf natuurlijk eindeloos het hoofd breken met de vraag waarom ik eigenlijk nog nooit (bewust) had gehoord van Skylanders, maar ik kom niet verder dan de conclusie dan dat ik dochters heb met grotendeels andere interesses … Wat niet wil zeggen dat ze niet warm te krijgen zijn voor dit soort games.

Skylanders - verpakkingAangezien het Skylanders SuperChargers: Starter Pack – Tablet precies op de eerste zaterdag van de (school) vakantie arriveerde én ik toen nog twee weken moest werken, heb ik mijn dochters de opdracht gegeven zich bezig te houden met de recensie van Skylanders super chargers.

Ze hebben dit echt serieus genomen en in ieder geval heeeeeeeel veeeeeeeel foto’s gemaakt. Ook hebben ze allebei hun ongezouten mening gegeven, die beiden in deze recensie staan.

Skylanders - openingsscherm Skylanders - tijdens het spel

Het Skylanders SuperChargers: Starter Pack – Tablet is een basispakket met onderdelen voor een game dat je via de iPad speelt. Let op: de oudste versies van de iPad zijn niet geschikt. Wel geschikt zijn iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus en iPod touch 6. Deze zitten uiteraard niet in het pakket.

Skylanders - speelfiguur op scherm Skylanders - tijdens het spel 2

In het spel kan je door Skylands vliegen, rijden en varen met drie verschillende typen voertuigen, de nieuwste voertuigen! Met de superchargers kan je voertuigonderdelen aanpassen voor meer power en betere prestaties. Doel van het spel is Skylands van het kwaad te bevrijden.

Skylanders - virtuele spitfire Skylanders - stroomdraadslot

Tot zover de feiten, nu de mening van de gebruikers. Eerst mijn oudste van veertien jaar:

Ik vond het spel wel leuk en ik zou het aanraden aan kinderen tussen de 8 en 11.
Het lijkt op het eerste gezicht een lastig spel met allerlei figuren en alles, maar eigenlijk is het heel makkelijk. Het is wel jammer dat je de figuren die je erbij krijgt niet echt gebruikt. Ze zijn alleen nodig om aan te geven waar je mee speelt en daar houdt het ook mee op.
Het spel heeft meerdere missies. Die worden uitgelegd en dan begint het. Je loopt rond, verzamelt dingen en je bent klaar. Ik had wel wat meer verwacht dan alleen dit.
Maar uiteindelijk is het wel gewoon een heel leuk spel. En het is een keer iets anders. Je bent toch op een andere manier een spelletje aan het spelen op je iPad/iPhone/iPod. Het is eigenlijk een Wii spel of PlayStation spel die je nu speelt op een tablet, en dat maakt het net weer wat leuker.

Skylanders - Hugo Skylanders - tijdens het spel

En dan mijn jongste van tien:

Ik vind het spel Skylanders SuperChargers heel leuk.
Eerst dacht ik dat het alleen voor jongens was, maar je kan het ook doen als je een meisje bent.
Eerst begrepen mijn zus en ik er niks van, maar uiteindelijk lukte het.
Bij dit spel moet je met een controller sturen. Je hebt twee poppetjes en een auto.
Als je een paar levels hebt gedaan, kan je ook iets veranderen aan je auto. Je kan er bijvoorbeeld vuurpijlen opzetten.
Als ik een cijfer voor dit spel kan geven, zou ik een 8 geven.

Skylanders - voertuigen Skylanders - controller
Kortom, al met al een leuk spel voor kinderen in de basisschoolleeftijd om op de iPad te spelen. Het kan ook mee op vakantie, want je hoeft niet met internet verbonden te zijn en hebt dus ook geen wifi nodig. Wel moet de bluetooth-functie van de iPad ingeschakeld zijn.

Skylanders SuperChargers: Starter Pack – Tablet
Game voor iPad, vanaf 8 jaar
Bestel deze game hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Trivial Pursuit Live! 2 [recensie]

Trivial Pursuit Live! 2 is de nieuwe game installatie van het populaire quiz spel Trivial …