De vreselijke twee

vreselijke-twee-cover-trotse-moedersMiles moet naar een nieuwe school in een kleine stad in Midden-Amerika waar koeien de belangrijkste industrietak vormen. Hij is vastberaden om daar zijn reputatie als echte grappenmaker weer op te bouwen, maar hij krijgt concurrentie van Niles, ogenschijnlijk een vreselijke nerd en zijn toegewezen school-buddy, die zichzelf ook al als meester-grappenmaker ziet. Al snel raken ze in een ‘prank war’, waarbij ze over en weer de idiootste grappen uithalen. Uiteindelijk besluiten ze echter hun krachten te bundelen om de rector aan te pakken, die geobsedeerd is door zijn eigen gezag en het op Miles gemunt heeft. Samen bereiden Miles en Niles hun allergrootste grap ooit voor…

Recensie
Heerlijk genre, graphic novels. Het maakt boeken een stuk aantrekkelijker voor kinderen die er tegen op zien om een wat dikker boek te lezen. En er zit vaak erg veel humor in, en aan het af en toe hardop lachen wat ik mijn oudste zoon hoorde doen bij het lezen van dit boek, kun je wel vaststellen dat het een humorvol boek is!

vreselijke-twee-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Mijn zoon (11 jaar) geeft hier zelf zijn mening:

Ik vond De vreselijke twee een heel erg leuk en grappig boek. Eerst zijn de twee jongens concurrenten, ze willen allebei graag het meeste kattenkwaad uithalen. Daarna worden ze nog meer concurrenten en nemen ze het echt tegen elkaar op.

vreselijke-twee-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Een van hen had een boekje gekregen met allerlei feiten over koeien. Die dingen staan ook af en toe in het boek, je ziet dat het ook steeds meer verkreukeld wordt. Er zit één feitje bij waarmee ze een hele grote grap zouden kunnen uithalen, maar dan moeten ze wel samenwerken. En dan worden ze dus vrienden en gaan ze een mega-grap uithalen op school. Het heeft iets met koeien te maken, maar meer zeg ik niet!

vreselijke-twee-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Eigenlijk is dit boek een verzameling grappen, opgevuld met tekst en humor. Met grappen bedoel ik dat ze grappen bedenken en uithalen, zoals een taart-in-een-gezicht-machine. De tekeningen zijn ook erg leuk, niet bijzonder mooi of zo, maar wel grappig en ze passen goed bij het verhaal. Soms zijn er ook bladzijden met alleen maar tekst, maar meestal is er wel een tekening bij.

De vreselijke twee – Mac Barnett & Jory John
Bekijk op bol.comGraphic novel, hardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Van Holkema en Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Waar is Dribbel?

Op TrotseVaders.nl schrijft Trotse Vader Eric stukjes over Nostalgie. Daarin gaat het over zijn herinneringen …