Tijd voor bakjes-eten!

bakjes eten pizza (3)Vrees niet… Dit is geen oproep om massaal aan de afhaalmaaltijden te gaan! Sterker nog, bakjes-eten zal geliefd zijn bij de kinderen en ouders! Heb je ook een zoon of dochter die heel graag pizza willen eten? Met bakjes-reten krijg je de lekkerste homemade pizza’s!

Als ouder zorg je er natuurlijk voor dat er veel verschillende bakjes met groenten staan. Hier in huis is het resultaat altijd een dik belegde pizza, die met smaak wordt opgegeten. Dochter blij (want lekker, pizza!) en mama blij (want veel groenten naar binnen). Een win-win situatie dus.

bakjes eten pizza (2)

Wat heb je nodig?

Diverse soorten groenten in stukjes gesneden.
Andere toppings zoals bijvoorbeeld hamblokjes.
Pizza-bodem (gekocht of zelfgemaakt)
Tomatenpuree/saus voor op de pizza
Geraspte kaas (of andere kaas zoals mozzarella)

Geef iedereen een stuk pizzadeeg en laat hem of haar de pizza beleggen naar wens. Mocht je een kind hebben dat groente niet echt kan waarderen en wil je niet het risico lopen dat er helemaal geen groente op komt, maak dan de afspraak dat er in ieder geval uit een bepaald aantal bakjes wat op moet zitten. Maar als je als ouder mee doet en zegt dat je een bomvolle pizza gaat maken, zullen je kinderen al snel geneigd zijn om mee te doen.

Of maak er een wedstrijdje van: wie kan de mooiste pizza maken? Hier in huis zit er altijd voldoende groente op de pizza en – ook prettig – tussendoor wordt er regelmatig al uit de bakjes gesnoept. De inhoud van de bakjes paprika slinkt hier altijd al behoorlijk tijdens de voorbereidingen.

Als iedereen klaar is met de pizza schuif je deze in de oven en dan is het wachten tot de pizza’s klaar zijn.

Eet smakelijk!

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Ninja Turtles – wie is wie

De Ninja Turtles zijn weer helemaal “in”. Inmiddels zijn er al meerdere leuke bioscoopfilms over …

Share
Share