Hoe bevalt de antislip zwemsok van Ockyz?

Vanaf het moment dat ik Daphne vertelde dat ze anti-slip zwemsokjes kreeg om uit te proberen in het zwembad, bleef ze de brievenbus goed in de gaten houden… Gelukkig werden ze de volgende dag al bezorgd en trots als een pauw mocht ze het pakketje uit de brievenbus halen…

Toen ik de zwemsokjes bestelde, twijfelde ik even welke maat ik moest nemen. Daphne heeft momenteel maat 30/31 , dus ik moest kiezen tussen 27-30 en 31-34. Gelukkig koos ik voor de laatste…deze maat zat prima; ze gingen makkelijk aan, maar zaten niet te los zodat ze gingen slobberen.

De zwemsokjes gingen mee naar het buitenbad waar wij deze zomer een abonnement op hebben. Vandaag was ons eerste dagje in het zwembad voor dit seizoen…en wat heeft Daphne (met haar zussen) genoten van deze heerlijke dag! Het dragen van de zwemsokjes van OCKYZ heeft het extra leuk gemaakt, want ze was er zo trots op!

Het bijzondere van deze sokjes is dat de tenen eruit komen. Net als bij een teenslipper is het tussen de grote teen en de teen daarnaast dicht, hierdoor blijft het sokje goed op de plek, maar heeft je kindje wel grip en een goede balans.

Heel belangrijk is natuurlijk het anti-slip-laagje op de zool, zodat je kindje niet snel uitglijdt (vooral in binnenbaden zijn de natte vloeren vaak spekglad!). Maar wat ik een prettige bijkomstigheid vind, is dat de voetjes niet snel verbranden op tegels die ’s zomers vaak erg heet kunnen worden in de zon, net als het zand op het strand…

In zwembaden loop je ook vaak het risico op wratjes op de voeten. Nu is het sokje bij de tenen natuurlijk open, maar ik heb zelf het idee :”Hoe minder van het voetje de vloer raakt, hoe minder kans op wratjes”…er is namelijk wel iets antibacterieels verwerkt in de zooltjes van de sokjes…dat is natuurlijk altijd prettig…

En dat de Sweakers  sokjes comfortabel zijn blijkt wel uit het feit dat Daphne ze pas uit trok op het moment dat we naar huis gingen! Mijn andere dochters hebben vroeger ook de welbekende waterschoentjes gedragen, maar op den duur kregen ze daar toch iedere keer weer blaren van…het schuurde, werd vochtig en soms kwam er natuurlijk zand tussen… En dan voelde ik me als moeder weer schuldig dat ik het zover heb laten komen…(herkenbaar ?) Ik vind het dus heerlijk dat er nu een alternatief gevonden is!

  

En vandaag was ik extra blij dat Daphne de OCKYZ zwemsokjes droeg… ze is namelijk nogal een ondernemend typje en na een paar keer “normaal” van de glijbaan te zijn geweest ging ze een paar keer op haar buik….en bedacht toen dat ze bovenop de metalen glijbaan (op betonnen ondergrond) wel rechtop kon gaan staan en met kleine schuivende stapjes de glijbaan af kon gaan! Ik hield mijn hart vast toen ik het haar zag doen (daar heb ik natuurlijk geen foto van haha)…dus ik schreeuwde heel hard dat ze moest gaan zitten (ik voelde me een beetje opgelaten terwijl ik al roepend richting de glijbaan rende)…

Ik moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren zonder de anti-slip-sokjes…of achterover gegleden met haar achterhoofd tegen de glijbaan, of erger nog …achterover de trap af….
Brrrr…ben ik even blij dat we de sokjes uit mochten proberen….en dat ze ze de rest van de zomer dus ook zeker zal dragen!!!

De “anti rutsch schwimmsocken” zijn verkrijgbaar in de maten 23-26 , 27-30 , 31-34 , 35-38 en zelfs voor volwassenen in 39-42 en 43-46! Je kunt ze bestellen via www.ockyz.com onder het tabje Sweakers <klik hier om ze te bekijken / bestellen>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Hoe Corona-veilig is Center Parcs? Wij probeerden het uit….

Best spannend, op vakantie gaan in “Corona-tijd”. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een …