Woonplaats bepaalt inrichting kinderkamer

Waar je woont, bepaalt de inrichting van de kinderkamer. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat de nieuwe website Kidskamers.nl hield onder 700 jonge gezinnen in heel Nederland. Wat blijkt: de Zeeuwen houden van klassiek en Drentse gezinnen hebben een voorkeur voor basic. En zo zijn er nog meer grote verschillen tussen de provincies.

Ouders vinden het belangrijk om hun kind een fijne slaapkamer te geven. Kidskamers.nl helpt ze een weg te vinden door het woud van stijlen en producten. Om inzicht te krijgen in de wensen en stijlvoorkeuren van aankomende vaders en moeders vroeg Kidskamers.nl hen mee te werken aan een online onderzoek. En daar werd massaal op gereageerd.

Roze of blauw
Bij het inrichten van de kinderkamer wordt allereerst rekening gehouden met het geslacht van het kind. Zo heeft 41% van de meisjes een roze slaapkamer en 36% van de jongens een kamer met blauw als hoofdkleur. De volgende stap is de stijl en daar wordt per provincie een heel eigen invulling aan gegeven.

Kies je stijl
De natuurlijke stijl wordt veel gekozen in Flevoland, Gelderland en Noord-Brabant. Twee keer zo veel zelfs als in de rest van het land. Ligt het groenste hart van Nederland dan toch daar? In Limburg en Drenthe wil men niet zoveel poespas in de kinderkamer. 40% gaat voor lekker basic en 12% van de kinderkamers in Drenthe heeft een industriële uitstraling. De meest klassieke provincie is Zeeland, zij steken qua traditionele voorkeur met kop en schouders boven de rest uit.

Geen cent te weinig
Volgens een eerder onderzoek van Jonge Gezinnen wordt er veel geld uitgegeven aan kindgerelateerde producten. Dus ook aan de kinderkamer. ‘Ons bin zunig’, wordt er vaak over de Zeeuwen gezegd. Maar dat blijkt uit het onderzoek van Kidskamers.nl nogal mee te vallen. Aan kinderkamers geven ze hier gemiddeld net zo veel geld uit als de rest van Nederland. De provincies die wel de hand op de knip houden zijn Groningen, Drenthe en Gelderland. In Noord-Brabant en Zuid-Holland laten ze het geld wat meer rollen. Daar wordt twee keer zo vaak als in de rest van Nederland tweeduizend euro of meer uitgegeven aan de inrichting van de kinderkamer.

Lees meer:
Kindernestje
Woordsticker.nl fleurt de kinderkamer op
Een eyecatcher voor elke kinderkamer

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Antistollingsmedicijn kan miskraam niet voorkomen

Het gebruik van een antistollingsmiddel (LMWH, een vorm van heparine) door zwangere vrouwen met een …

Share
Share