Stralend de wereld in

stralend-de-wereld-in-recensie-copyright-trotse-moeders-1Een opzienbarend boek over conceptie, zwangerschap en geboorte en de invloed daarvan op je volwassen leven. ‘Dit boek heb ik geschreven uit liefde voor het leven, het leven dat wij doorgeven door een kind uit liefde te krijgen en met respect te begeleiden. Dit boek is niet geschreven als een soort aanval op de medische hulpverlening. Ik schrijf het juist vanuit een hoop en verwachting dat er een betere samenwerking tot stand komt tussen de medische hulpverlening en de holistische manier van werken. Ik wil een aanzet geven voor bevallingen waarin ouders op verantwoorde wijze de regie in eigen handen hebben en houden, bijgestaan door begeleiding die ze vertrouwen. Het is voor mij niet belangrijk waar je bevalt: thuis, ziekenhuis of ergens anders, als het maar gebeurt vanuit je eigen innerlijke autoriteit en in afstemming met je kind.

Kitty Haccou is initiatiefneemster van Instituut Mirre. Ze geeft therapeutische opleidingen onder andere tot Kinder- en Jeugdbegeleider en begeleidt zowel volwassenen als kinderen met geboortetrauma’s. Ze helpt zwangere stellen hun kind stralend de wereld in te brengen.

Recensie
Stralend de wereld in is een boek voor mensen die geboren worden en sterven zien als overgangen van de ziel, of voor mensen die er in geïnteresseerd zijn om te lezen over hoe allerlei vroege gebeurtenissen in een leven, zoals hoe een kind ter wereld komt, effect kan hebben op de ontwikkeling van een kind en hoe het leven later ervaren wordt.

Waar ik wel of niet in geloof, wil ik niet mee laten spelen bij het bespreken van het boek. Ik heb het met een “open mind” gelezen en vond het in ieder geval erg interessant. Zelfs wanneer je niet in reïncarnatie of het bestaan van een ziel gelooft, is het voor veel mensen wel aannemelijk dat vroege gebeurtenissen grote gevolgen kunnen hebben.

stralend-de-wereld-in-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Extreme gebeurtenissen, zoals een zwangerschap die na een verkrachting ontstaat, of een traumatische ervaring, hebben effect op ouder en kind, logisch. In dit boek gaat het echter niet alleen over de band die anders kan zijn door wat er gebeurd is, maar over de manier waarop de ziel daardoor beïnvloed wordt. Deze trauma’s van de ziel zijn mensen zich vaak niet bewust, maar ze kunnen zich op hele verschillende manieren uiten in het leven van een volwassene. Er zijn verschillende manieren waarop de ‘schade’ hersteld kan worden, zoals het herbeleven van de geboorte.

stralend-de-wereld-in-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Wanneer je gelooft in het bestaan van een ziel, en er van uit gaat dat een ziel ouders / een levenstaak kiest voordat een ziel via een baby op deze wereld komt, is Stralend de wereld in een mooi boek om je voor te bereiden op een zwangerschap en geboorte. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe je een zo mooi mogelijke start kunt creëren voor de ziel die bij jou geboren wil worden, zelfs de manier waarop de conceptie plaatsvindt is belangrijk en zéker het contact met je kindje en de wensen die jullie hebben voor wat de bevalling betreft.

stralend-de-wereld-in-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Het boek staat vol voorbeelden, zowel van hoe je je kindje Stralend de wereld in kunt helpen als hoe je klachten en problemen kunt verhelpen wanneer het allemaal niet zo stralend was. Op www.stralenddewereldin.nu vind je meer informatie en kun je ook een video bekijken.

Stralend de wereld in – Kitty Haccou
Paperback, 111 pagina’s, GVMedia
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Risico voor moeder en kind bij inleiden bevalling zonder medische indicatie

Wereldwijd kiezen steeds meer vrouwen voor het inleiden van een bevalling voordat de baby volledig …

Share
Share