O, kom er eens kijken (met CD)

O, kom er eens kijken is een boekje met CD van VOF De Kunst. Deze populaire band die de geweldigste kinderliedjes maakt heeft nu een speciaal Sinterklaasboek met CD uitgegeven. Vier dus het sinterklaasfeest met pepernoten, speculaas en VOF De Kunst. Leer nieuwe liedjes van deze populaire kinderband en zing mee met bekende sinterklaasliedjes.

Als fan van de muziek van VOF De Kunst doe ik rijkhalsend de CD in de Cd-speler. Het is officieel een boekje met CD, maar natuurlijk draait het hier om de muziek. En die is altijd ijzersterk bij deze muziekband. Onze favoriete CD is DRUK dat een speciale uitgave was samen met de ANWB. Hierop staan allerlei liedjes die perfect zijn in de auto. Voor op vakantie, een tripje of gewoon tijdens de dagelijkse ritjes. Het mooie hieraan is – en wat voor mij kenmerkend is voor VOF De Kunst – is de creatieve en originele teksten die volledig aansluiten op de belevingswereld van kinderen en natuurlijk de bijbehorende muziek. Dit zijn liedjes die je uren achter elkaar kan horen. Ook als ouder omdat het geen schreeuwerige of zoetsappige liedjes zijn. Maar gewoon “volwassen” muziek. Mijn verwachting van deze CD is dus hooggespannen. Ook omdat wij ook hun eerdere Sinterklaas CD in huis hebben…

Een pak van m’n hart. De muziek valt goed in de smaak. Fijn is het voor de fans onder ons, dat het echt nieuwe liedjes zijn waarmee ze uitkomen. Geen replica van hun eerdere Sint liedjes. Dat maakt het al de moeite waard! Deze CD heeft een goede afwisseling van bekende Sinterklaasliedjes en nieuwe liedjes. Ikzelf kan een CD met alleen nieuwe VOF De Kunst sinterklaasliedjes wel waarderen, maar voor kinderen is het altijd wel fijn om lekker mee te bleren met traditionele sinterklaasliedjes. De CD heeft in totaal 15 liedjes waarvan 7 traditionele liedjes.

In het boekje kan je alle teksten teruglezen. Echt een boekje om er bij te pakken als je de CD aan het luisteren bent. Door de prachtige illustraties van Jan Jutte is het een feest om door heen te bladeren. Zelfs voor de jonge kinderen die nog niet kunnen lezen, is het boekje hierdoor aantrekkelijk. Absoluut een meerwaarde ten opzichte van alleen een CD hoesje. Maar al met al valt en staat dit boekje met de muziek. En die is gewoon ijzersterk. Absoluut een aanrader!

O, kom er eens kijken (met CD) – VOF De Kunst
Muziekboek, hardcover, 48 pagina’s, Van Goor
Bestel dit boek met CD hier>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …

Share
Share