De zomer in het Zuiderzeemuseum

Heb jij zin om iets leuks te doen in de zomervakantie? Ga dan op bezoek bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Van 30 juni tot en met 2 september biedt het museum iedere dag spelletjes, demonstraties en knutselactiviteiten. Werp een tros als een echte matroos, luister naar sterke zeemansverhalen en beschilder een waterschilderijtje.

In 2012 is het thema Water. Om dit te vieren varen bezoekers van 21 juli tot en met 19 augustus voor een kleine bijdrage mee met een echte visserskotter. Aan boord krijgen zij uitleg van de matroos over de vangst op “zee”.  De boot vertrekt zes keer per dag vanaf de dijk in het buitenmuseum.

Kinderen ontvangen bij de kassa een gratis waterpretplattergrond. De kaart toont alle waterroutes en activiteiten: hijs een vismand, leeg de polder of ga op de foto in een ton. Ook bevat de plattegrond een quiz die de waterkennis van de jongste bezoekers test. Als alle vragen goed worden beantwoord, ontvangen zij een stempel en een verrassing.

Meer informatie over het museum kun je vinden op de website Zuiderzeemuseum.nl

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Commotie in het Museum [spel-recensie]

Onze eerste #TrotseMoedersChallenge is een feit: we hebben ons eerste ‘vrijdagavondje-spelletjesavondje’ achter de rug en …