Speelgoed van het jaar 2011

De winnaars van dit jaar zijn weer bekend. In elke leeftijdscategorie is er 1 winnaar gekozen. Nieuw dit jaar was dat ook scholen hebben meegedaan met de verkiezing. De kinderen op school mochten met het genomineerde speelgoed spelen en daarna hebben zij en de ouders gestemd. De uitslag hiervan telde mee voor 35%. Totaal zijn er 60.000 stemmen uitgebracht.

De uitslag
Lego Duplo Groot ziekenhuis (€99,99) heeft gewonnen in de leeftijdscategorie van 0-4 jaar. De jury: “Je kunt in dit ziekenhuis van alles doen maar er ook je emoties kwijt en je zorgen tonen. Veel kinderen vinden het leuk doktertje te spelen en kunnen zo hun realistische fantasie kwijt. Een aansprekend thema met veel speelplezier.”

In de categorie 4-6 jaar heeft Storio, educational multimedia system (€69,95) de eerste prijs gewonnen. Storio is een tablet voor kleuters met 10 mogelijkheden zoals geanimeerde verhalen, woorden leren, woordenboek, leren schrijven, kleurboek, tekenstudio en fotobewerker, fotoalbum, videospeler, educatieve spelletjes en nog veel meer! De jury over Storio: “Een wonder van moderne techniek, een echte tablet in de handen van de kleinsten. Een stuk speel- en leergoed dat helemaal past bij de moderniteit en bij de snelheid waar jeugd met knopjes, telefoontjes, computers, enz. weet om te gaan. Het hele Storio-tablet komt door haar kleurstelling en omvang vriendelijk over. Het is helemaal gericht op kinderen. Multifunctioneel, zeer educatief van aard en programmatuur. Nog uitbreidbaar (op de groei dus!). En, handig voor in de auto als kinderen lange reizen moeten maken!”

Het Prinsessenkasteel van Playmobil (€119,00) heeft de prijs binnengehaald in de categorie van 6-8 jaar. De jury over het kasteel: “Een droom van heel veel meisjes dit Prinsessenkasteel. Heel veel leuke accessoires die zorgen voor uren en uren fantasierijk speelplezier. Het kost wat maar je hebt er ook wat voor! Met meerdere kinderen mee te spelen.”

Voor 8-12 jaar heeft Het Grote Basisschoolspel (€29,95) gewonnen. Het doel van het spel is om diploma’s te verzamelen door de vragen te beantwoorden. In de doos zitten vragen voor groep 3 t/m 8.  De mening van de jury: “Het Grote Basisschool spel is leuk voor het hele gezin. Laat zien wat je kan. Jarenlang speelplezier.  Het is een echt meegroeispel, omdat het vanaf groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool meegroeit.”

En voor de laatste categorie voor kinderen van 12 jaar en ouder heeft Trivial Pursuit Wedden dat je ‘t Weet (€39,99) gewonnen.  Het 1e Trivial Pursuit Spel dat je kunt winnen door slechts één vraag goed te hebben! Verzamel als 1ste speler 6 verschillend gekleurde partjes en beantwoord de beslissende eindvraag goed om te winnen. Partjes verzamel je door vragen goed te beantwoorden óf door deze met fiches te kopen. Je zet fiches in of je tegenstander het antwoord “goed” of “fout” zal hebben. Gok je goed, dan wordt je inzet door de bank verdubbeld! Dit spel is voor kinderen van 16 jaar en ouder.

Lees meer op speelgoedvanhetjaar.nl

Share

About Tamara

meletster@gmail.com'
Share
Share