Mijn Moederdag 2018 met o.a. LOVERS – Tony’s Chocolonely – Cruise, een kloppend hart en een prachtige speech

Ik had al eerder geschreven over mijn Moederdag 2018 en wil jullie ook graag laten weten hoe het was! De korte versie: geweldig! De langere versie:

Op bed
Terwijl ik koffie op bed dronk, maakte mijn dochter een ontbijt klaar: Griekse yoghurt met verse fruit en daarbij een groot glas verse jus d’orange. Heerlijk! Iedereen had cadeautjes voor me, variërend van een cocktailshaker, nieuwe glazen en citroenen voor zomerse drankjes tot een mooi boeket zomerbloemen en bloemen voor op het balkon.

Speech
Het meest echter was ik ontroerd door mijn dochter die een speech hield waarbij me de tranen in de ogen schoten. Ik ben als moeder eigenlijk constant bezig om het leven van de kinderen ongemerkt zo prettig mogelijk te maken. Dat zit hem vaak in hele kleine dingen en ik had geen idee dat mijn kinderen zich dat bewust waren tot ik mijn dochter -die zelf ook ontroerd was – me in een prachtige toespraak hiervoor bedankte. Het mooiste cadeau wat je als moeder kunt krijgen!

Formaatje cupcake
Mijn dochter was dit jaar sowieso al dagen bezig met het voorbereiden van Moederdag. Dat was al een cadeau op zich. Ze heeft een schitterende show gemaakt, waarbij ze zelf dans en ritmisch gymnastiek op muziek heeft ontworpen, een genot om naar te kijken. Samen met haar tweelingbroer had ze ook een voorstelling op muziek op de trampoline gemaakt. En ze had een ‘mysterie’ gemaakt in Virtual Reality, geweldig! Voor bij de koffie had ze zelf bonbons gemaakt. Omdat we geen kleine vormpjes in huis hadden, zijn het bonbons op cupcake-formaat geworden en ze waren heerlijk!

LOVERS Canal Cruise
Toen was het tijd om naar Amsterdam te gaan. Met de trein (op zich al een feestje) want de goed herkenbare oranje rondvaartboten van LOVERS zijn vlakbij Amsterdam Centraal. We gingen voor de speciale Moederdag cruise, die ongeveer anderhalf uur zou duren en die een prachtige rondvaart bleek over de Amsterdamse grachten waarbij je de stad op een heel andere manier kunt bekijken! De moeite waard, zeker ook met kinderen.

Onbeperkt chocolade
Tja… voor de meeste Trotse Moeders klinkt het als een zoete droom: zoveel chocolade eten als je wilt. Voor mij kwam die droom uit: de speciale Moederdag-cruise van LOVERS Canal Cruises was namelijk in samenwerking met Tony’s Chocolonely en dat betekende chocolade…. veel chocolade… eerlijke chocolade…. heerlijke chocolade!

   

Tony’s Chocolonely
De twee medewerkers van Tony’s Chocolonely en de kapitein van de LOVERS rondvaartboot hebben er een onvergetelijke rondvaart van gemaakt. Met informatie over Amsterdam en informatie over Tony’s Chocolonely. Ik zal de naam nu niet meer verkeerd schrijven of uitspreken omdat ik nu weet waar hij vandaan komt: Tony’s komt van Teun, degene die het idee heeft opgepakt en uitgewerkt om slaafvrije chocolade te maken. Choco spreekt voor zich. Lonely staat voor de eenzame strijd die hij voerde. Een strijd die nooit af is, maar wel inmiddels tot fantastische resultaten heeft geleid!

Thuis
Thuisgekomen hebben we even ontspannen niets gedaan. Hoewel het aantal stukken chocolade en bekers chocolademelk eigenlijk wel meeviel (alhoewel… met al die extra stukken van andere repen om alle smaken geproefd te hebben, is het toch wel een flinke hoeveelheid…) zaten we toch behoorlijk vol. Het avondeten hebben we dus maar geminimaliseerd en gourmetten doen we vandaag! Uiteraard was er nog wel een plekje vrij voor een stuk taart als toetje!

Arduino
Mijn oudste zoon had op Moederdag zelf zichzelf een moeilijke opdracht gegeven, maar met veel doorzettingsvermogen en creativiteit was het prachtig gelukt: een kloppend hart. Wat een schitterend cadeau!

Moederdag 2018
Nu lijkt het misschien alsof (lekker) eten en snoepen de boventoon voerden op mijn Moederdag 2018, maar dat is uiteraard niet wat ik ga onthouden van deze dag. Wat ik aan warme herinneringen op sla zijn de moeite die de kinderen voor me gedaan hebben, om me te laten merken dat ze blij met me zijn. De tijd die ik met ze door heb gebracht, zonder te werken (wanneer je moeite hebt om “mindful” te zijn, moet je echt een LOVERS cruise gaan maken, je hebt dan anderhalf uur volledige aandacht voor je kinderen en de rondvaart-ervaring!) en het bewustzijn van het besef dat ik de gelukkigste moeder van de wereld ben, met de meest fantastische kinderen!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Nationale bedankdag 2022 – wie wil jij bedanken? [Merci – winactie]

Elkaar bedanken…. dat kun je eigenlijk niet vaak genoeg doen. En dan niet het gedachtenloze …

Share
Share