Samen maken we de wereld mooier [persoonlijke blog]

Dag lief, klein meisje, mijn mooie dochter….

Jij, mooie meid, staat nog zo fantasierijk in deze wereld. Maakt je zorgen om je kinderfeestje of om speeldates. Wil je die zorgen vast houden? Voor altijd zorgen hebben om de kleine “onbelangrijke” dingen in het leven, zodat ik mij zorgen kan maken om de grote dingen in deze wereld. Jou wereld.

Als ik naar je gave gezichtje kijk, wil ik je altijd klein houden. Ik wil je niet vertellen dat onschuldige mensen doodgaan door terreur. Ik wil je niet vertellen dat er meisjes van 14 niet meer veilig waren. Dat hun ouders getekend zijn voor het leven. Ik wil je niet vertellen dat de liefdevolle wereld heel langzaam afbrokkelt en dat we alleen nog maar slechte dingen van de wereld zien. Dat we niet meer bereid zijn anderen te helpen vanwege hun afkomst. Dat we je straks niet meer alleen op straat kunnen laten lopen omdat er mensen zijn die misschien jou leven willen ontnemen.

Ik wil je leren dat er ondanks alle ellende in deze wereld ook heel veel mooie plekjes zijn op deze aarde. Dat mensen niet allemaal slecht zijn, maar er ook zoveel goede mensen rondlopen. Ik wil je leren respect te hebben voor ieder die ook respect heeft voor jou, ongeacht zijn of haar kleur of geloof. Ik wil je leren dat we altijd behulpzaam moeten zijn. We liefde moeten geven om het te mogen ontvangen.

En als ik dat aan jou door geef, kleine meid. En jij geeft het weer door aan jou geliefden. Dan maken we samen de wereld mooier. Dan zijn we sterker dan terreur, sterker dan haat, sterker dan angst. Al lijkt dat soms onmogelijk.

Want meisje, ik wens je een onbezorgde toekomst. Ik zal voor altijd zorgen dat je veilig bent bij mij, je eerlijk kan zijn, je mag huilen en mag stralen. Wil jij dan vooral jezelf blijven en je druk maken om de  allerkleinste dingen? 

Liefs voor allen die hun geliefden kwijt moesten raken aan deze, soms zo onbegrijpelijke, wereld. 

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Nog een lange weg te gaan – HSP [persoonlijk verhaal]

In mijn vorige blog schreef ik dat ik weer ben gaan studeren. Ik heb niet …

Share
Share