Van Banketstaaf tot Pepernoot. De Geschiedenis van Sinterklaaslekkernijen is een boek waar niet alleen recepten in staan voor lekkere dingen rondom 5 december, maar ook een heel groot stuk geschiedenis over deze traditie en alles wat daar bij hoort.
Sinterklaas geschiedenis
Sinterklaas is een feest dat al eeuwenlang in Nederland wordt gevierd. Een feest dat geen feest zou zijn zonder allerlei lekkernijen zoals speculaas, pepernoten, marsepein, suikergoed en banketletters. En ieder jaar draaiden en draaien de bakkerijen op volle toeren om al dat lekkers op tijd in de schappen te krijgen.
Recepten
Van banketstaaf tot pepernoot schetst de geschiedenis van al die heerlijke zoetigheden, de regionale specialiteiten en zelfs enkele overzeese bijzonderheden. Uiteraard met recepten om zelf een smakelijke pakjesavond te verzorgen.
Cadeau idee
Dit is echt een boek om in huis te halen en ieder jaar opnieuw tegen de decembermaand door te kijken. Volop weetjes en feiten. Zo komt het woord speculaas waarschijnlijk van “spiegel”, zijn niet alle banketletters even makkelijk om te bakken en lezen we over Sint in de Tropen. Echt, je blijft lezen in dit leuke boek en alsof het nog niet genoeg is, staan er voldoende recepten in om zelf mee aan de slag te kunnen.
Van Banketstaaf tot Pepernoot is aantrekkelijk vormgegeven, bevat ruim 90 pagina’s en is uitgegeven door uitgeverij Het Zwarte Schaap. Het boek is geschreven door Antje Scheper die ook een boek over strooigoed heeft gemaakt.