Percentage gemelde mishandelde kinderen toegenomen

Screenshot 2014-03-15 at 13.09.21Kinderen in Tel, een werkgroep van het Jonker-Verwey Instituut, gefinancierd door de Bernard van Leer Foundation, Jantje Beton, Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels Nederland, UNICEF Nederland, NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en het Johanna KinderFonds, heeft een rapport gepubliceerd over het welzijn van kinderen en jongeren in Nederland.

Uit dit rapport blijkt dat het aantal kinderen waarover een melding (en onderzoek) kindermishandeling is gedaan is toegenomen. Dit is een trend die al jarenlang te zien is.

Screenshot 2014-03-15 at 13.34.13Het betekent niet dat er ook meer kinderen mishandeld worden. Het geeft vooral aan dat er meer melding van kan worden gemaakt en dat is nodig om er überhaupt iets aan te kunnen doen.

Volgens het landelijk prevalentie-onderzoek kindermishandeling zijn er jaarlijks ruim 118.000 kinderen slachtoffer van mishandeling en men vermoed dat het daadwerkelijke aantal hoger ligt dan het aantal meldingen.

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Mathieu Pater promoveert op onderzoek naar muziektherapie voor jongeren en kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis

Met het verdedigen van zijn proefschrift “Music therapy for children with Autism Spectrum Disorder: development …