Kinderopvang: waarom zo duur?

De naschoolse opvang, ook wel BSO voor school gaande kinderen, is dit jaar duurder dan ooit te voren. Sommige ouders kiezen er voor financieel iets in te leveren, andere hebben geen keus en zijn genoodzaakt hun kind gedeeltelijk of helemaal van de BSO af te halen. Maar waar moeten ze dan heen en wat maakt de BSO zo duur?  Een paar redenen waarom de buitenschoolse opvang zo duur is geworden:

– De toeslagpercentages zijn verlaagd. Hierdoor ontvang je allereerst minder toeslag.
– De kinderopvangtoeslag gaat uit van een maximum uurprijs voor de opvang. Hoewel de uurprijs in 2012 flink gestegen is, gaat de toeslag nog steeds uit van de prijzen van 2011.
– Het recht op kinderopvangtoeslag is nu gekoppeld aan het aantal uren dat de minst werkende ouder werkt. Gezinnen waar maar een ouder werkt krijgen dus geen toeslag meer.
– Ouders konden eerst nog 230 uur per kind, per soort opvang declareren. Dit is nu 230 uur voor alle soorten kinderopvang samen.

Omdat door bovenstaande redenen de BSO duurder is geworden kiezen veel ouders voor andere mogelijkheden. Zij gaan bijvoorbeeld over op een gastouder. Zo besparen ze een hoop geld en zijn meestal net zo geliefd bij de kids.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Nieuwe regel voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag

Sinds 1 januari 2014 is het belangrijk om kinderopvangtoeslag aan te vragen binnen drie maanden …

Share
Share