Knutselopa

Een beetje opa doet allerlei leuke en spannende dingen met zijn kleinkinderen. Veel is er niet nodig om een uitwisbare indruk te maken: de materialen voor allerlei spelletjes en experimenten heb je meestal gewoon in huis. In dit doeboek staan ruim 48 ideeën om mee aan de slag te gaan: handgriezels, voetvissen, krokodillentijd, een vulkaanuitbarsting, puzzelen met lucifers en een blikjestelefoon. En natuurlijk gaat opa met zijn tijd mee. In Knutselopa vind je door het hele boek heen handige QR-codes, websites en apps.

Recensie
Hoewel ze er in dit knutselboek vanuit gaan dat opa met zijn kleinkinderen gaat knutselen, is dit boek natuurlijk geschikt voor iedereen die wil knutselen. Het boek gaat er zelf al vanuit dat opa’s nog niet weten wat een QR-code is, want dit wordt helemaal uitgelegd in het boek. Hierbij vraag ik me direct af, waarom er in Knutselopa niet wordt uitgelegd wat een App is. De opa van mijn kinderen weten namelijk echt niet wat een App is en ik denk dat hij niet de enige is. Als je een modern boek voor opa’s maakt, zorg er dan wel voor dat alles duidelijk wordt uitgelegd…

Het leuke aan Knutselopa is dat er veel eenvoudige knutsels en leuke lucifer-spelletjes in staan. Zo kun je van een paar houten knijpers een prachtige krokodil maken of van een oude sok, een echte handgriezel maken. De beschrijvingen zijn duidelijk en de voorbeeldtekeningen laten zien wat er bedoeld wordt. Mede daardoor is het een heel leuk boek om te gebruiken op een woensdagmiddag of in de vakantie. Met simpele materialen maak je in een handomdraai de mooiste knutselwerkjes. Met dit boek in huis, hoef je je niet meer te vervelen; er is altijd wel iets voorhanden om zelf iets leuks te knutselen. Maar of het echt opa’s beweegt om meer te knutselen met de kleinkinderen? Ik betwijfel het…

Knutselopa – Jack Botermans
Knutselboek, paperback, 72 pagina’s, Forte
Bestel dit boek hier>>

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

3 cadeau tips voor trotse opa’s en oma’s

Het is over het algemeen leuk om iemand anders een cadeau te geven. Zo geeft …

Share
Share