Pasen met de Zandtovenaar

RKK brengt nu een juniorvariant van het programma The Passion op Zapp en ook op Nederland 1. Tijdens Pasen wordt er namelijk op Zapp een modernere vertelling van het Paasverhaal getekend door Zandtovenaar Gert van der Vijver. Hij strooit, gooit en schuift met zand en zo ontstaat er een lopend verhaal over de opstanding van Jezus.

Pasen met de Zandtovenaar is de opvolger van ‘Het schitterende zand van Bethlehem’, het succesvolle kerstprogramma dat RKK maakte met zandtovenaar Gert van der Vijver. De paaseditie brengt het verhaal over het lijden en de opstanding van Jezus aan de hand van verschillende muziekgenres (zowel popnummers als traditionele paasmuziek) en de mooiste zandtekeningen. De deelnemende artiesten zingen het verhaal vanuit de hoofdpersonen. Charly Luske als Jezus, Jim Bakkum als Judas én Hind als moeder Maria.

Pasen met de Zandtovenaar wordt tijdens de Paasdagen 3 keer uitgezonden. Op Stille Zaterdag (7 april) om 17.09 uur op Zapp is de eerste aflevering, de eerste herhaling is op Eerste Paasdag (8 april) om 14.55 uur op Zapp. En de 2de herhaling is op Tweede Paasdag (9 april) om 07.40 uur op Nederland 1.

Zandtovenaar Gert van der Vijver: ‘Het verhaal van Pasen is een verhaal van vriendschap, verraad en… vergeving.  Het verhaal ligt me zeer na aan het hart.  Juist met dit programma willen we laten zien, dat Jezus’ liefde tot het uiterste ging. En we hebben een schitterende cast die het Paasverhaal op unieke wijze voor een breed publiek tot leven wekt.’

Leo Fijen, hoofd RKK: ‘De zandtovenaar gebruikt de taal van de hemel en de aarde, namelijk licht en zand, om het licht van Christus voor kinderen van onze tijd begrijpelijk te maken. Dat doet hij op een ongeëvenaarde manier.’

Rieuwerd Buitenwerf, hoofd Vertalen & Bijbelgebruik: ‘Door de Zandtovenaar wordt het kernverhaal uit de Bijbel op een aansprekende manier onder de aandacht van het hele gezin gebracht. Wij zijn heel enthousiast over deze bijzondere vertelling van het centrale deel uit de Bijbel.’

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Paas Granola

Je hebt dit bericht al eerder voorbij zien komen, maar nu kan ik er ook …

Share
Share