Prentenboek De paradijsvogel is zeer actueel

De Paradijs vogelDe raven vervelen zich suf op hun tak in het bos. Er gebeurt nooit wat. Tot een bonte paradijsvogel in hun midden belandt…

Recensie
Dit prentenboek gaat over een grote groep raven die hun leven lijden zoals ze dat altijd doen. Eigenlijk vinden ze hun leven wat saai, want veel gebeurd er niet. Totdat er opeens een paradijsvogel landt in hun groep. De paradijsvogel ziet er anders uit dan de raven ondanks dat het ook een vogel is.

De eerste reacties zijn dat de paradijsvogel hier niet hoort en dat de vreemde niet zo goed is als zijzelf zijn. Ondanks dat de raven mopperen op de nieuweling, is de paradijsvogel positief en vooral geïnteresseerd om elkaar te leren kennen. De paradijsvogel doet ontzettend zijn best om er een feestje van te maken en de raven doen uiteindelijk ook hun best om mee te doen. Het gevolg is dat ze allebei zich aanpassen en samen tot een – voor hen allen – nieuwe manier van feestvieren komen.

paradijsvogel 3 paradijsvogel 5 paradijsvogel 4

Zowel de tekst als de illustraties in het prentenboek De Paradijsvogel zijn van de hand van de Zwitser Marcus Pfister. Het is een boek bedoeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Een leuk en vooral een heel vrolijk boek dat menig kind zal aanspreken en veel voorlees plezier aan beleven. De Paradijs vogel 2Maar het is veel meer dan dat… Dit prentenboek gaat over anders zijn en open staan voor elkaar. Om van elkaar te leren ondanks dat dit lastig lijkt.

Dit boek is zeer actueel en tegelijkertijd van alle tijden. Heel handig in al het geweld en onbegrip dat kinderen ook via televisie vandaag de dag meekrijgen. Dit boek is een handig middel om bepaalde onderwerpen bespreekbaar te maken zonder dat het een zwaar onderwerp wordt. Maar vooral om begrip voor elkaar te tonen zonder aannames vooraf. Een aanrader!

De paradijsvogel – Marcus Pfister
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share