Lego Friends Adventskalender

Een adventskalender is een kalender die van origine onderdeel is van een christelijke traditie waarmee afgeteld wordt naar Kerstmis. De kalender bevat meestal 24 verschillende luikjes, waarvan je elke dag 1 luikje mag worden geopend. De ene kalender bevat mooie plaatjes achter de luikjes, maar er zijn ook adventskalenders waar kinderen bijvoorbeeld wat chocolade of een klein cadeautje in het vakje kan vinden.

Lego komt nu ook met adventskalenders. Zo is er de Lego City Adventskalender voor de jongens en de Lego Friends versie voor de meisjes. Voor deze recensie testen wij de Lego Friends Adventskalender, maar het principe is voor beiden natuurlijk hetzelfde.

Recensie
De Lego Friends Adventskalender is aan de flinke kant. Alsof je een flinke doos met speelgoed in handen hebt. Dat schept gelijk de verwachting dat hier niet alleen een plaatje achter de luikjes te vinden is. Ik had het niet verwacht, maar achter elk flapje zit ook echt een Lego Friends speeltje. Zo zit er zelfs ergens twee echte Lego Friends poppetjes verstopt! Gelukkig zijn deze cadeautjes niet elke dag zo groot, want anders wordt het wel erg gortig in deze cadeaumaand. Zo vind je kind op andere dagen bijvoorbeeld een Lego Friends handtasje, een kerstboom, een hondje of een brievenbus. En (bijna) alles moet natuurlijk wel eerst door je kind in elkaar gezet worden. Gelukkig is dit niet te moeilijk en kan dit zonder ingewikkelde gebruiksaanwijzingen in elkaar gebouwd worden. Zelfs voor de meisjes van 5 jaar en 6 jaar!

De Lego Friends Adventskalender is wat aan de dure kant, maar leent zich wel om met al je kinderen tezamen te doen. Om de beurt een vakje openen en samen in elkaar zetten en samen spelen. Alle stukjes kunnen naadloos gecombineerd worden met andere Lego Friends producten. Als je al iets van Lego Friends in huis hebt, is dit helemaal een hele leuke aanvulling. Een hele leuke manier dus om de dagen voor kerst af te tellen!

Bestel hier je eigen Lego Friends Adventskalender>>
Bekijk hier alle Lego Adventskalender>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Kersttoespraak van de Koning – 2019

Je moet het maar doen: voor vele camera’s een Kersttoespraak houden waarvan je bij voorbaat …