Charlie en ik – ver van huis

‘Charlie is anders dan gewone kinderen. Hij is er eentje uit duizenden, zo niet miljoenen. Sterker nog, hij is er een uit een charliejoen. Een charliejoen is overigens een getal dat hij zelf heeft bedacht, met een waarde van oneindig plus één. Ik heb hem geprobeerd uit te leggen dat dat niet mogelijk is, eentje meer dan oneindig. Oneindig betekent al dat het eindeloos is. Maar toen noemde Charlie me een bananenkop. Als hij wil, kan hij echt heel kinderachtig zijn.’

Verhaal
Martin neemt zijn broertje mee op een geheime expeditie naar Cornwall, waar ze veertien maanden geleden een idyllische familievakantie doorbrachten. Deze keer gaan ze zonder ouders en zonder toestemming en dan is 596 kilometer reizen niet makkelijk.

Onopgemerkt hun bestemming bereiken is moeilijk met Charlie, die de gewoonte heeft om in de problemen te raken. Als Martins werkelijke, hartverscheurende beweegredenen zichtbaar worden, realiseert hij zich dat hij niet altijd voor Charlie kan zorgen. Soms heeft hij zelf ook zorg nodig.

Mening
Vanuit uitgeverij Van Goor kwam de informatie over Charlie en ik – ver van huis. Een korte omschrijving over het boek uiteraard, en dat het geschikt was voor iedereen vanaf 12 jaar. Het sprak mij meteen aan, maar ik dacht dat het meer iets voor mijn puber zou zijn. Deze wilde er echter -zoals hoort bij een puber– niet aan beginnen waardoor ik het toch zelf ben gaan lezen.

En daar ben ik nog steeds blij om. Ik vraag me ook echt af of het geschikt is voor kinderen vanaf 12 jaar… Het is echt een prachtig boek. Vol humor maar vooral een boek wat raakt. Ik moest echt huilen aan het eind van het boek (de reden daarvoor vertel ik niet, lees het boek zelf maar!).

Aanrader dus. De onvoorwaardelijke liefde van Martin voor mijn broertje Charlie, ook al is Charlie niet altijd makkelijk. De zorgzaamheid die hij laat zien, terwijl hij tegelijkertijd nog echt een kind is. De gedichten in het boek die zo mooi de binnenwereld van Martin tonen. En het hele verhaal… een van de betere boeken die ik ooit gelezen heb!

Charlie en ik; ver van huis – Mark Lowery
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

13 december 2020 – Wereldlichtjesdag

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Dit jaar valt Wereldlichtjesdag vrij laat, midden …