Alles of niets!

alles-of-niets-recensie-copyright-trotse-moeders-1Nikki’s jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen. Dat ze elke dag in dezelfde trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past, ziet ze niet. Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Dat is op dat moment ook zo. Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?

Recensie
Alles of niets! is een boek dat lekker en vlot wegleest. Voor mij is het echt een boek om in bed te lezen. Niet heel ingewikkeld en ook niet een enge thriller waar ik over ga dromen. Gewoon, ontspannen en prettig geschreven.

IMG_3704

Alles of niets! heeft drie hoofdpersonen: Nikki, Roos en Thijs. Het verhaal is afwisselend geschreven vanuit Nikki en Roos. Twee jonge vrouwen die elkaar niet kennen en ook eigenlijk niets met elkaar gemeen hebben. De enige overeenkomst is dat ze beiden al sinds de middelbare school samen zijn met hun jeugdliefde. Alleen de relatie van Nikki is al 169 dagen geleden verbroken, die van Roos houdt nog steeds stand … De verbindende schakel tussen Nikki en Roos is Thijs, de vriend van Roos. En tja, dan beginnen de problemen … Nou ja, lees zelf maar hoe het verhaal zich ontwikkelt.

IMG_3705 IMG_3706

Wat ik wel grappig vond om bij mezelf te merken was dat mijn sympathieën in de loop van het boek behoorlijk verschoven. Het was misschien nog leuk geweest om ook het perspectief van Thijs zelf te lezen, maar ach, hij wordt volop van twee verschillende kanten belicht.

IMG_3707
Gilian King heeft Alles of niets! geschreven. Het is niet haar eerste boek in het feelgood-genre. Ze is in mijn ogen wel een aanwinst voor het genre. Waar ik de boeken van Jill Mansell nog wel eens traag en trekkerig vind lezen, schrijft Gilian vlot en pittig. Een beetje vergelijkbaar wel met Chantal van Gastel, ook Nederlands.

Wat ik vooral zo leuk vind van dit genre van Nederlandse auteurs, is dat het realistisch en herkenbaar is en wat explicieter dan de Engelse en Amerikaanse chicklit. De hoofdpersoon is wat te dik, of gaat vreemd, of spreekt duidelijk uit graag met die leuke vent naar bed te willen. That’s life, we zijn niet allemaal perfect! Gilian komt uit Den Haag, en daar speelt Alles of niets! zich ook af. Leuk!

IMG_3708
Kortom, niets mis met Alles of niets!, een fijn boek om in weg te zinken en je dagelijkse sores even te vergeten. Hier kan je het eerste hoofdstuk downloaden, voor als je nog twijfelt.

Alles of niets – Gilian King
Feelgood, paperback, 216 pagina’s, Zomer & Keuning
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share