Zeg kleine eekhoorn..

kleine-eekhoornEen informatief prentenboek voor peuters en kleuters over dieren in de natuur. Plum is door zijn wintervoorraad heen en gaat op zoek naar eten, maar eekhoorn Roetsj is hem steeds te snel af. Plum zal moeten springen om zijn buikje te kunnen vullen.

Recensie

eekhoorn-in-tuinEen recensie van een boek over een van mijn favoriete dieren: de eekhoorn leek me wel toepasselijk op dierendag! We hebben geluk dat we in onze tuin regelmatig kunnen genieten van een eekhoorn die zich onbespied waant. De foto links is gemaakt vanuit mijn bed op een vroege septemberochtend (onder dit artikel staat een grotere versie). Wat een luxe om zo de dag te kunnen beginnen!

Screenshot 2014-10-04 at 06.07.54Ook mijn kinderen worden enthousiast wanneer ze een eekhoorntje zien. En hebben genoten van het zesde deel in de informatieve prentenboek-serie ‘Zeg kleine…’ van uitgeverij KNNV.

Op zich is dit prentenboek over een eekhoorn bedoeld voor kinderen van 3 – 8 jaar, maar ook mijn oudste zoon van 10 vindt deze boekenreeks boeiend. Er staan altijd wel wat feitjes in die hij nog niet wist. Deze boeken geven op een speelse manier net wat meer informatie dan de doorsnee kleuterboeken.Screenshot 2014-10-04 at 06.07.34

De informatie komt in de vorm van een verhaaltje, over een eekhoorn natuurlijk. Zo leren kinderen ongemerkt over hoe eekhoorns leven, wonen en wat ze eten. De tekeningen die het verhaal illustreren zijn prachtig.

Achter in het boek staat op een mooie manier nog wat extra informatie en helemaal achterin zit nog een extraatje: een CD met het verhaal er op en het liedje “kleine eekhoorn is een echte acrobaat”. Dit liedje kun je ook <hier> horen.

Screenshot 2014-10-04 at 06.07.15

Zeg kleine eekhoorn.. Wat spring jij dapper – Vera de Backker & Sabine Wisman
Met luisterCD inclusief liedje over de eekhoorn
Hardcover, 24 pagina’s, uitgeverij KNNV
Bestel hier boek + CD hier >>>>

eekhoorn-in-tuin

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share