Het magische kerstfeest [recensie]

Al kleurend voor de open haard, ontdek je de mooie kerstwereld van Lizzie Mary Cullen. Het kleur- en zoekboek Het magische kerstfeest staat vol met illustraties van wereldsteden die rondom Kerstmis in iets betoverends veranderen! Lizzie neemt je mee naar New York waar geschaatst wordt, naar de verlichte grachten in Amsterdam en naar de winkelstraten met versierde etalages in Londen. Kleur en doodle de kleurplaten en ontdek de kerstmannetjes die verstopt zitten in dit kleurboek. Dit kleurboek bevat ruim 80 gedetailleerde kerstkleurplaten op het ideale kleurpapier. Veel kleur- en zoekplezier!
Recensie
Het magische kerstfeest is een ontzettend mooi boek, zelfs als je niet van kleuren houdt!
Het is gedrukt op groot, stevig wit papier waarop je ongetwijfeld ook met goede viltstiften kunt werken. Achterin staat een testpagina, waar je je potloden en viltstiften kunt uitproberen. En zelfs dat is een mooie afbeelding, waarvan het de moeite waard is die in te gaan kleuren. Het idee van de testpagina vind ik heel goed, zo weet je precies welke middelen voor jou goed zijn, zonder je favoriete afbeelding te verpesten met de verkeerde viltstiften. Goed materiaal is de helft van het plezier!

Het centrale thema van Het magische kerstfeest is, hoe kan het ook anders met deze titel, kerst. Samen met Lizzie Mary Cullen maakt je een reist langs allerlei landen op de wereld langs. Cullen heeft het kerstfeest daar in mooie, gedetailleerde en sfeervolle afbeeldingen te vangen. En dan is het aan jou, om de afbeelding nog mooier te maken door de juiste kleuren te kiezen!
 
Gezien de omvang van Het magische kerstfeest, zowel de niet zo kleine en gedetailleerde afbeeldingen als het grote aantal afbeeldingen, is dit een boek waar je volgens mij wel een aantal jaren tijdens de kerstperiode mee voort kunt. Tenzij je graag het hele jaar in kerststemming wilt verkeren natuurlijk en ook midden in de zomer blij wordt van kaarsjes, kerstmannen en sneeuwpoppen.
Leuke extra van Het magische kerstfeest is dat het niet alleen een kleurboek is, maar ook een zoekboek. Voorin staat een aantal cirkeltjes met een fragment van een van de afbeeldingen met de bedoeling dat je zoekt waar dit fragment staat. Best een pittige opdracht. Gelukkig staat achterin de oplossing.
Ook de omslag is mooi vormgegeven in de kleuren wit, rood en groen met een enkel goudkleurig accent.
Ik heb het boek in de boekenkast op de kamer van mijn oudste gezet. Zelf heb ik het geduld niet voor kleuren, maar zij vaak wel. Ook om even op adem te komen na een drukke toetsweek bijvoorbeeld. Ik verwacht dat zij in de komende decembermaand het boek nog wel eens tevoorschijn zal halen om mooie creaties te maken.
Op issuu staat een inkijkexemplaar en via de site van de uitgever kan je een aantal pagina’s downloaden.
Het magische kerstfeest – Lizzie Mary Cullen
DIY, paperback, 96 pagina’s, Kosmos UIigevers
Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share