Willem Wolf en De Luchtridders

Screenshot 2014-03-13 at 15.08.55Het rustige leventje van Willem Wolf en de andere wolven staat op zijn kop als mevrouw Dra verschijnt. Deze heks wil Willem en de wolven uit het Lommerbos verjagen, zodat ze er zelf kan gaan wonen. Samen met Veertje en de pratende hond Bulle vlucht Willem uit zijn huis, vast van plan om terug te komen en Dra te verjagen.

Een griezelig hotel, een luchtacrobate met omgekeerd heksenbloed en een wild luchtgevecht houden je van het begin tot het eind in spanning.

Recensie

Het boek gaat over Willem Wolf, een wolf met menselijke eigenschappen en gedragingen die samen met andere wolven in het Lommerbos woont. Er zijn een aantal heksen die hen uit het bos willen verdrijven. Het begon met één heks, heks Dra, die haar zussen omgetoverd heeft tot slechte heksen.

Screenshot 2014-03-13 at 15.20.04Er is ook een “goede heks”, Eva, zij heeft ‘omgekeerd stromend bloed’ en beoefent witte magie. In eerste instantie vlucht Willem Wolf voor al dat heksengeweld, maar later maakt hij, samen met Eva, haar dochter Veertje en de hond Bulle (was eerst de zwarte kater van Dra) een plan. Ze dagen de heksen uit tot een duel in de lucht (op bezems).

Mijn zoon (bijna 10 jaar) vond het een leuk boek. “Het is erg fantasievol en echt spannend. Het leukste vond ik de entree van Griezelstein omdat er erg veel interactie is, de harnassen bewegen, tafels verdwijnen enz. Ik zag het helemaal voor me!

Het boek heeft als adviesleeftijd 9+ en is geschikt voor kinderen die minimaal op AVI-leesniveau M6 zitten. Ik denk dat dit leeftijdsadvies passend is, zeker wanneer je kinderen wat angstig zijn en zelf veel voorstellingsvermogen hebben. Er komen bijvoorbeeld onthoofde obers in voor en het verhaal is best spannend voor jongere lezertjes.

De illustraties in het boek, gemaakt door Tineke van der Stelt, zijn mooi. Samen met de indeling in relatief korte hoofdstukken maken ze dit boek ook goed leesbaar voor kinderen die liever geen dikke boeken lezen.

Willem Wolf en De Luchtridders – Gerard Delft
Gebonden, 147 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.
Share
Share