The Original Ba flessenhouder

Innovatief, functioneel en fun. Zo wordt The Original Ba flessenhouder door de fabrikant genoemd. Dit product is ook genomineerd voor de Baby Innovation Award 2013 in de categorie Feeding. De moeite waard dus om eens uit te testen.

The Original Ba is door papa’s ontworpen, speciaal voor kleine babyhandjes. Het materiaal is van 100% goedgekeurd siliconen en geheel vrij van PVC, lood, Phtalaten en BPA. Door het ontwerp en materiaalgebruik zouden baby’s vanaf 3 maanden zelf hun eigen fles moeten kunnen vasthouden. Je plaatst daarbij de fles in de Ba en de baby’s handjes houden dan de houder vast. De Ba is universeel toepasbaar, wat inhoudt dat iedere fles erin zou moeten passen. Daarnaast kan de Ba ook gebruikt worden om mee te spelen en moet het de hand-oog coördinatie van de baby stimuleren. Door het gebruik van dit product wordt het kindje gestimuleerd in de eerste stapjes naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid.

Recensie
Wanneer ik de The Original Ba in zijn verpakking voor het eerst zie, ben ik verrast! Een simpel en duidelijk ontwerp en eenvoudig in gebruik. Het voelt soepel en zacht aan en is verkrijgbaar in leuke kleuren.

Even moet ik nadenken wat mijn mening omtrent de toepassing is. De flessenhouder is bedoelt om baby’s vanaf 3 maanden zelfstandig te kunnen laten drinken. Zo zou je al vroeg in de ontwikkeling je kind de eerste stapjes naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid kunnen laten maken. Als moeder van twee kinderen zie ik er de praktische kant wel van in. Juist op momenten dat de kleinste de fles krijgt, weet de oudste van 3 jaar van alles uit te gaan spoken wat eigenlijk niet mag en ook altijd moet ze juist dán naar het toilet of heel nodig iets eten of drinken. Ook kan ik me de voordelen van dit product voorstellen wanneer je nóg meer kindjes hebt of wellicht een twee– of meerling.

Tegelijkertijd stemt het me ook een beetje verdrietig. Waarom zou je een baby van slechts 3 maanden al zelfstandigheid en onafhankelijkheid bij willen brengen? Terwijl ze juist dan nog zo gebaat zijn bij intensief contact en aandacht van de ouder of verzorger. Maar dat is een discussie die een ieder persoonlijk moet aangaan, dus dat terzijde.

Werkt het? Onze dochter is op het moment van testen ruim 3 maanden en is al goed in staat om dingen vast te pakken en vast te houden. Haar eerste kennismaking met de Ba is positief. Om eraan te wennen geef ik haar dit product eerst om mee te spelen. Enthousiast en met gemak pakken haar kleine handjes de ‘bol’ vast en begint ze enthousiast op de flessenhouder te kauwen en sabbelen. Fijn punt dus dat het PVC, lood, Phtalaten en BPA vrij is dus! Wanneer ze honger begint te krijgen, gaan we de proef op de som nemen. Mijn dochter drinkt uit een smalle Difrax fles. Hoewel de verpakking aangeeft dat de Ba universeel gebruikt kan worden, heeft hij toch weinig grip op deze smalle fles en glijdt er steeds van af. Niet echt geschikt voor smalle flessen dus.

Hoewel mijn dochter hem goed kan vasthouden, merk ik dat The Original Ba met fles erin (in dit geval gevuld met 165 ml melk) toch wat zwaar is en dat mijn baby moeite heeft om hem omhoog en in haar mond te houden. Haar bewegingen zijn ook nog te ongecontroleerd en regelmatig trekt ze dan ook onbedoeld haar fles uit haar mond. Dit tot groot ongenoegen van deze kleine mevrouw! Om een vergelijk te maken; ze stopt graag alles wat ze in haar handjes te pakken krijgt in haar mond, maar dan ter hoogte van haar handjes. Een speen die dan enkele centimeters verderop zit, is nog erg lastig.

Dat een kindje van 3 maanden dus volledig zelfstandig met deze flessenhouder zou kunnen drinken, vind ik persoonlijk dan ook erg ambitieus. Los van het feit of je dat moet willen of niet. Voor oudere baby’s is het zeker haalbaar.

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Baby Annabell Meisje – Baby Pop [recensie]

Met Baby Annabell kan je goed vadertje en of moedertje spelen! Baby Annabell lijkt net …