Vigo Vampier, een vampier die geen bloed lust

Vigo  Vampier lust geen bloed. Hij eet liever rode bietjes. ’s Nachts krijgt hij  vliegles op de Drakentsteinschool en  in de vakantie mag hij op een mensenkermis logeren. Lin Suikerspin is zijn  vriendin. Samen beleven ze bloedstollende avonturen. Ze vangen een draak en  voelen een verdachte invalmeester aan de tand. Maar het wordt pas echt bloedlink  als ze in een spookhuis terechtkomen. Natuurlijk laten  Vigo en Lin zich niet kisten en gaan op  onderzoek uit.

Recensie
Het boek heeft een leuke kleurrijke,  uitnodigende kaft en voor een kinderboek is het met zijn 310 bladzijden een vrij  dik boek. Mijn oudste zoon heeft het echter in de vakantie binnen een paar  avonden uitgelezen. Het is op een leuke manier geschreven en de illustraties  zijn erg grappig en beeldend. ‘Vigo Vampier, een vampier die geen bloed lust” is een spannend, humoristisch boek die  uitstekend past in de leeftijdscategorie 7 jaar en ouder. Het kind wordt  meegenomen in de belevenissen van Vigo en Lin. Wat opvalt is dat de letters vrij  groot zijn anderzijds maakt  dat het  lezen alleen maar makkelijker. Stefan vond het jammer dat het boek uit was en  wil de andere delen nu ook graag lezen en dat zegt genoeg lijkt me.

Vigo Vampier,  een vampier die geen bloed lust – Mirjam Mous
Zelf- lezen, Hardcover. Van Holkema & Warendorf, 309 pagina’s
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share