Hotel Tussentijd

De vier hoofdpersonen van dit boek hebben op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen. Maar wat de tienjarige Bibi, de twaalfjarige Melvin, de minister van Financiën en de chique mevrouw Kokkeltoren met elkaar delen, is dat ze zich schamen. Allen om hun eigen reden, maar allemaal zó erg dat ze zich van schaamte op de wc hebben verstopt. Het licht op de wc begint te knipperen, valt uit en wordt groen. Ze zijn terecht gekomen in een hotel, Hotel Tussentijd, een toevluchtsoord voor schaamtevolle gevallen. Daar mogen de vier gasten onder leiding van een blijmoedige gastvrouw moed gaan verzamelen om terug te keren naar de situatie waarvoor ze zijn gevlucht.

Recensie
Veel mensen zouden het denk ik best prettig vinden, zo’n Hotel Tussentijd, waar je even moed kunt verzamelen om verder te gaan, terwijl de tijd in de rest van de wereld stilstaat. In Hotel Tussentijd wordt deze mogelijkheid geboden aan iedereen die zich ergens zo voor schamen, dat ze niet weten wat ze moeten doen of zeggen.

Gasten in Hotel Tussentijd worden opgevangen door Sari en Giovanni, hoe zijn zij hier eigenlijk terecht gekomen? Het hotel staat op een mooi plekje, waar het altijd mooi weer is. Gastvrouw Sari zorgt voor lekker eten en haar vriend Giovanni maakt de meest bijzondere uitvindingen om de gasten aangenaam bezig te houden.

Je mag 24 uur in het hotel blijven, daarna moet je een test doen en als je slaagt moet je weer weg, er zijn immers meer mensen die zich ergens heel erg voor schamen. Het overkomt iedereen, dat zie je ook wel aan de verschillende gasten.
In Hotel Tussentijd maken we kennis met vier gasten en we ontdekken van bijna allemaal waar zij zich voor schamen. Heel begrijpelijk allemaal, en uiteindelijk echt niet allemaal zo erg als ze zelf denken.

Hotel Tussentijd is een boek dat prettig en vlot leest. Het taalgebruik is helder en niet moeilijk. De hoofdstukjes zijn kort en heel afwisselend. De schrijfstijl en het soort verhaal doen me erg denken aan de verhalen van Annie M.G. Schmidt, maar dan in een moderne wereld. Het boek is leuk voor zowel jongens als meisjes. Mijn dochter heeft het met veel plezier gelezen en vertelt van alles terug.

Hotel Tussentijd – Lisa Boersen
Kinderboek, hardcover, 152 pagina´s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …