Tempel van spiegels, het magische kristal

Hoofdpersonen van Tempel van spiegels, het magische kristal zijn Sybilla, Marthe en Catalí. Ze worden in de tempel van spiegels opgeleid tot priesteres. Op een dag worden twee van de drie heilige spiegels gestolen en de drie meisjes gaan samen op reis in een poging de spiegels terug te vinden. Het is een spannende en avontuurlijke reis door onherbergzaam gebied en vol vijandige situaties.

Tempel van spiegels, het magische kristal is prettig geschreven fantasy voor meisjes vanaf een jaar of 9, 10. Volgens mij moet je wel van het genre houden om het boek leuk te vinden, maar dat geldt natuurlijk voor alles. Het verhaal van Tempel van Spiegels spreekt mij wel aan. Het barst gelukkig niet van flitsend gedoe met zwaarden en heel veel strijd. Wel is er de nodige magie en natuurlijk ook (veel) spanning en onenigheid. De uitstraling van het verhaal is positief en vriendelijk en ik kan het erg waarderen. Volgens mij kan dit boek, als je dochter het leuk vindt, een aardige opstap zijn om over een aantal jaren de boeken van bijvoorbeeld Jean Auel te gaan lezen (De aardkinderen), ook dat vind ik prettig geschreven fantasy. Meisjes die van series als Winx club houden, moeten als ze oud genoeg zijn dit boek ook zeker kunnen waarderen.

Het magische kristal leest als een trein. Spanning en ontspanning zijn goed in evenwicht en wisselen elkaar in razend tempo af. Er zit een vleugje romantiek in, wat het verhaal volgens mij voor meisjes extra aantrekkelijk maakt. Ik vond het zelf ook erg leuk om te lezen. Mirjam Gielen schept een volledig eigen wereld voor tovenaars, priesteressen, bijzondere wezens en veel magie, die tegelijk heel geloofwaardig is …
Mijn oudste dochter van 10 keek me wat weifelend aan toen ik haar het boek gaf, maar is inmiddels ook gegrepen door het verhaal. Ze is op voorhand altijd een beetje kritisch…

Het goede nieuws is, dat Het magische kristal het eerste deel van een trilogie is! Ik hoop dat het tweede deel snel uitkomt om te lezen hoe het verder gaat met de drie dappere hoofdpersonen Sybilla, Marthe en Catalaní.

Tempel van spiegels, het magische kristal – Mirjam Gielen
jeugdboek, hardcover, 320 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share