De Drakencode – Thea Stilton [recensie]

cover drakencodeIn het eerste deel van Thea Stiltons eigen serie wordt ze uitgenodigd om lessen journalistiek te gaan geven aan de beroemde universiteit van Muizeneiland: Topford. Natuurlijk voelt Thea zich bijzonder vereerd en al snel ontdekt ze dat ze vijf bijzondere studenten heeft: Violet, het superbrein, Nicky, de sympathieke enthousiasteling, Colette, de modespecialiste, Pamela, de atlete en Paulina, de computerwizz.

Als er opeens een muis wordt vermist op Topford vormen de muizenmeiden een team, de Thea Sisters, om op onderzoek uit te gaan. Ze komen erachter dat zich onder Topford een heel stelsel aan geheimzinnige gangen en tunnels bevindt. Diep onder de grond wachten hun nog meer mysteries en ijzingwekkende verrassingen!

Recensie
De Drakencode is het eerste deel van de serie over de Thea Sisters, geschreven door Thea Stilton. Overigens zijn er nog twee andere series, de pocketserie die gaat over het leven van de vijf Thea Sisters op het Topford College en de serie De Zeven Rozen. De verhalen voer de Thea Sisters zijn in eerste instantie gericht op (stoere) meisjes, met vijf meisjes-muizen in de hoofdrol en een zoet en roze uiterlijk. Maar de avonturen zijn allesbehalve zoet en meisjesachtig …

IMG_8775

In deze ‘dikke’ delen over de Thea Sisters beleven de dames spannende avonturen buiten school. De verhalen zijn geschreven volgens het bekende Geronimo Stilton-concept: spannende avonturen, vlot geschreven in een aantrekkelijke vormgeving. In de eerste delen van de serie leren we de vijf verschillende muisjes, die de Thea Sisters vormen, beter kennen. Waar de andere delen zich in andere landen en spannende oorden afspelen, speelt De Drakencode zich af op het Topford College.

IMG_8776
Ik vind de boeken van de serie er altijd mooi verzorgd uitzien en uiteindelijk zijn ze altijd een schot in de roos. Toevallig had mijn dochter van negen De Drakencode al een keer gelezen en wist mij toe te vertrouwen dat het een leuk boek is. En spannend, omdat een groot deel van het verhaal zich onder de grond afspeelt in donkere tunnels. Er is iemand verdwenen, vinden ze hem wel terug? En hoe zich het eigenlijk met die draak. Al een paar jaar geleden heb ik zelf ook De Drakencode al een keer gelezen. Spanning, avontuur en humor wisselen zich af in een verhaal dat zich in een rap tempo ontwikkelt.

IMG_8777
Omdat de boeken van Thea Stilton zich in een andere wereld dan de onze, op Muizeneiland, afspelen zijn ze niet snel gedateerd. Je kan de verhalen prima los van elkaar lezen. Er is voldoende keus, al was het alleen maar om het land waar de verhalen zich afspelen. De Drakencode is als eerste deel natuurlijk wel een mooie kennismaking met de hoofdpersonen.

IMG_8778
Al heb ik al heel veel Stilton-boeken in ons huis voorbij zien komen, al dan niet om te recenseren, ik blijf onder de indruk van de vormgeving van de boeken. De leuke typografische grapjes en de vele vrolijke afbeeldingen, het zijn wat dat betreft echt rijke boeken. Leuk aan deze serie is het katern achterin, dat wel los staat van het verhaal maar waarin wel weetjes en andere extra’s rond het verhaal in staan. In De Drakencode zijn dat de geheime dagboeken …

De Drakencode – Thea Stilton
Kinderboek, hardcover, 173 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share