Top tips voor het kiezen van juiste dierenvoeding

Als moeder wil je het beste voor je kind, maar natuurlijk ook voor je huisdier. Daarin speelt aandacht niet alleen een belangrijke rol, maar ook de juiste dierenvoeding. Er zijn zoveel verschillende soorten dierenvoeding dat het vaak lastig is om de beste te kiezen. Daarom volgen hier enkele top tips die helpen om de juiste dierenvoeding te kiezen.

Let op de leeftijd van je dier

Baby’s hebben andere voeding nodig dan peuters en zo is dat ook in de dierenwereld het geval. Het is daarom belangrijk om op de leeftijd van je dier te letten. Op deze pagina voor hondenbrokken is het mogelijk om voeding voor je hond op basis van de leeftijd te selecteren. Er zijn bovendien allerlei soorten hondenvoer afgestemd op verschillende hondenleeftijden, zoals droogvoer net als diepvriesvoer.

Check de ingrediënten

Het is bij het kiezen van de juiste dierenvoeding ook aan te raden om op de verpakking te letten. Ofwel om de ingrediënten eens te checken. Dan weet je in elk geval wat erin zit en wat jouw huisdier voorgeschoteld krijgt. Het is belangrijk dat de dierenvoeding over een mix van mineralen en vitaminen beschikt. Op de verpakking vind je bovendien ook handige informatie over de hoeveelheid die je huisdier nodig heeft.

Koop speciale dierenvoeding

Als je een hond hebt met een voedselallergie of een kat met huidproblemen is speciale dierenvoeding aan te raden. De oorzaak van huid- en vachtproblemen bij katten, maar ook bij honden komt mogelijk voort uit een overgevoeligheidsreactie. Bijvoorbeeld door een voedselallergie of door voedselintolerantie. Er is zowel voor katten als voor honden speciaal voer beschikbaar die ideaal is om de conditie van huid en vacht gezond te houden.

Huisdier te dik? Geef dieetvoeding

Huisdieren worden nogal eens verwend in het gemiddelde gezin. Elke keer een lekker hapje toestoppen kan echter tot overgewicht leiden. Je hond of kat, maar ook konijnen en cavia’s gaan niet vanuit zichzelf op dieet. Daar moet je dan ook even een handje bij helpen door je huisdier van dieetvoeding te voorzien. Combineer de dieetvoeding met extra beweging om het overgewicht te verminderen.

Stap niet steeds over op andere voeding

Heb je eenmaal de juiste dierenvoeding gevonden? In dat geval is het aan te raden om steeds dezelfde dierenvoeding te kopen. Of een andere variant als van hetzelfde merk, maar met een ander smaakje. Uiteraard stap je ook over naar een andere variant als de leeftijd van je huisdier daartoe aanleiding geeft. Bijvoorbeeld naar seniorenvoeding als je de hond de leeftijd van een senior heeft bereikt.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Zwanger? In deze voeding zit foliumzuur

Wanneer je zwanger wilt worden of zwanger bent, is het belangrijk voor de ontwikkeling van …

Share
Share