Drie kleine uiltjes [recensie]

Drie-kleine-uiltjes2-461x500Drie kleine uiltjes‘ is een charmant, rijmend verhaal van de Italiaanse kunstenaar Emanuele Luzatti. De Nederlandse vertaling wordt gepresenteerd met prachtige illustraties van Quentin Blake.

Drie onstuitbare kleine uilen nemen ons een jaar mee op hun reis rond de wereld, van de ene Kerstdag naar de volgende – vissend, dansend, duttend en zich niet gedragend. De combinatie van prachtige tekeningen van Quentin Blake en het fantastische poëtische verhaal van Luzatti is er een waar jong en oud keer op keer van zullen blijven genieten. 

Recensie:
De illustraties van Quentin Blake vind ik  altijd mooi om te zien, dus dit boek wordt met enthousiasme onthaald. Nieuwsgierig Drie kleine uiltjes (3)naar het verhaal duiken mijn dochter en ik in dit boek. De tekeningen zijn zoals verwacht schitterend om te zien.

Het rijmende verhaal is grotendeels ook prettig om te lezen, op een paar zwakke stukken na. Of dat aan de vertaling ligt of gewoon ligt in de oorspronkelijke tekst weet ik uiteraard niet, maar soms hapert de rijmende “waterval” een beetje. Het ritme van de zinnen stagneert dan, waardoor je een beetje uit het verhaal raakt. Ook na meermaals lezen, blijven we steeds op dezelfde stukken haken. Jammer, want dat neemt de vaart uit het verhaal en werkt – in ieder geval voor ons – storend.

Drie kleine uiltjes is een aandoenlijk verhaal over drie uiltjes die op reis gaan. Tijdens het vissen vangen ze een wel heel bijzondere vis, die ze helaas achter moeten laten wanneer ze doorgaan met hun reis. De vis vereenzaamt en geeft de hoop op de terugkomst van de drie kleine uiltjes eigenlijk al op…

Drie kleine uiltjes

Precies op dat moment ziet hij iets bijzonders in de verte: zijn vrienden, de drie kleine uiltjes! De vis is blij zijn vrienden weer te zien, maar wordt nog gelukkiger als hij ziet dat de uiltjes ook aan hem hebben gedacht tijdens hun reis!Drie kleine uiltjes (2)

De prenten van Quentin Blake zijn zoals eerder gezegd schitterend. Al denk ik wel dat zijn illustratiestijl je moet liggen. Prachtige kleurschakeringen die de prenten tot leven lijken te wekken en de drie kleine uiltjes er laten uitspringen.

Met een paar kleine minpuntjes is het prentenboek De drie kleine uiltjes een aandoenlijk verhaal over de waarde van een (h)echte vriendschap!

Drie kleine uiltjes – Quentin Blake & Emanuele Luzatti
Bekijk op bol.comPrentenboek, hardcover, 30 pagina’s, BBNC Uitgevers
Bestel dit prentenboek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share