SES Creative Twist & Jump – spel met stoepkrijt [recensie]

Screenshot 2015-08-11 at 20.20.15Teken met gekleurd stoepkrijt het speelveld uit met verschillend gekleurde vormen. Eén persoon draait de draaischijf en geeft de te springen opdracht door aan de spelers. Spring naar een kleur of een vorm. Maar pas op, je kunt zo een beurt overslaan of je moet twee beurten terug. Spring je fout of ben je uit balans, dan moet je weer terug naar de startlijn. Wie als eerst over de finishlijn is, wint! Heb je veel spelers of wil je het spel moeilijker maken, dan kun je de speelvelden variëren voor oneindig veel speelplezier!

Recensie
Dit is leuk zeg! Stoepkrijt is bij ons al jaren een succes en SES heeft verschillende pakketten om eens iets anders te doen met krijt. SES-stoepkrijt-twist-jump-spel-copyright-trotse-moeders-3Zo hebben we onlangs ook SES Chalk Spray gerecenseerd, een soort spuitbus waarmee je stoepkrijt kunt sprayen. Graffiti op je stoep dus, maar dan wel in een versie die door de regen weer wegspoelt! We hadden het niet helemaal gedaan zoals de bedoeling was, maar het was wel erg leuk! Klik hier voor onze recensie >>>>

Ook de SES Twist en Jump ging in eerste instantie niet helemaal zoals de bedoeling was. Zoals zo vaak gaan de kinderen ‘gewoon’ spelen, zonder de gebruiksaanwijzing te lezen of goed op de verpakking te kijken. Dat hebben ze van hun Trotse Moeder moet ik eerlijk opbiechten…..

SES-stoepkrijt-twist-jump-spel-copyright-trotse-moeders-1 SES-stoepkrijt-twist-jump-spel-copyright-trotse-moeders-7

Bij dit pakket dachten we een zelf te maken variant van het bekende spel ‘Twister‘ in handen te hebben. Er waren wat buurkinderen aan het spelen en met z’n allen gingen ze verschillende vormen en kleuren op de oprit tekenen. En toen mocht ik zowaar aan de schijf draaien. En wanneer je je dan niet ingelezen hebt, moet je improviseren en dat ging prima. Kijk maar op de foto’s, allerlei armen en benen in de meest onmogelijke houdingen, hilariteit alom!

SES-stoepkrijt-twist-jump-spel-copyright-trotse-moeders-2 SES-stoepkrijt-twist-jump-spel-copyright-trotse-moeders-4

Het SES spel zoals het bedoeld is, is ook enorm leuk en heeft een wedstrijdelement in zich, kijk maar even naar onderstaande video:

En natuurlijk kan er met het stoepkrijt ook nog gewoon getekend worden, wanneer het op is, is het gewoon los te verkrijgen zodat deze SES Creative set nog jarenlang mee zal gaan en echt enorm veel plezier geeft.

SES-stoepkrijt-twist-jump-spel-copyright-trotse-moeders-6

Overigens ook prima mee te nemen wanneer je ergens op bezoek gaat. Het krijt spoel je eenvoudigweg zodat je je niet opgelaten hoeft te voelen wanneer bij vrienden of familie de stoep vrolijk versierd is. De kinderen zullen zich in ieder geval vermaken!

Bekijk op bol.comDeze SES Creative Twist & Jump set bestel je hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – familiespellen – spel – MicroMacro

MicroMacro is Speelgoed van het Jaar 2021 in de nieuwe categorie familiespel. Althans…. dit spel maakt …