Millie Duizendvoet

Geen tijd, ‘blaast Millie. ‘….. kom te laat op school.

Vandaag is een bijzondere dag. Millie Duizendvoet mag haar lievelingspuzzel meenemen naar school. Maar Millie heeft zich verslapen en moet rennen om op tijd op school te komen. Onderweg komt ze Harrie Eekhoorn, Kip Tok en Steven Schildpad tegen. Ze roepen haar na, maar Millie heeft haast. Op school ziet ze dat haar puzzeldoos openstond en dat er nog maar één stukje inzit…

Recensie
Wat een schattig boekje! Zowel mijn dochtertje van 3 jaar als ik worden direct gegrepen door deze grappige duizendpoot met haar lieve en innemende voorkomen. De eerste keer dat we het boekje lezen is het echt spannend wat er gaat gebeuren. Onze peuter heeft meer oog voor details dan ik en ze wordt dan ook helemaal enthousiast van de bijbehorende illustraties waarin veel te zien is. Ze trekken haar echt het verhaal in. Ik vind de tekeningen ook prachtig en wanneer mijn dochter mij dwingt er langer naar te kijken, zie ook ik de verschillende, grappige details die illustrator Frank Daenen in dit prentenboekje heeft aangebracht. Leuk!

Het voorlezen van Millie is interactief en ook goed te doen voor ouders die daar in het algemeen minder goed in zijn. Verschillende stukken tekst zijn vetgedrukt en daardoor ga je als vanzelf de juiste intonatie leggen tijdens het voorlezen. Het is echt een boekje om samen voor te gaan zitten en met aandacht te lezen.

Sinds mijn kind 3 jaar is geworden, wilt mijn dochter niks liever dan naar school. Het was dus ook wel te verwachten dat dit boek haar zou aanspreken. Persoonlijk vind ik het leuk dat er verschillende emoties in het zitten die elkaar snel afwisselen. Zo speelt het boekje in op de stress die bij bepaalde schoolmomenten kunnen horen, verdriet wanneer ze aankomt op school en alle puzzelstukjes is verloren en blijdschap wanneer blijkt dat haar vriendjes haar hebben geholpen.

Millie Duizendvoet is inmiddels opgenomen in de stapel met ‘lieffeliengs’ boeken en regelmatig vertelt mijn dochter mij dat zij ‘morgen’, als zij vier jaar wordt, samen met Millie mee naar school wilt. Dat lijkt me een mooi compliment voor schrijver Stijn Moekaars! Het boekje is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder en is op dit moment voor €12,95 te koop. Dat vind ik dit wel een klein beetje aan de dure kant.

Millie Duizendvoet – Stijn Moekaars & Frank Daenen
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier>>

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share