De Monsterdokter – John Kelly

Ben jij…
Een draak met maagproblemen?
Een alien met een verkoudheid?
Een yeti met een pijnlijke voet?
Maak dan snel een afspraak met de MONSTERDOKTER: geen pijntje te klein, geen wezen te groot!
Appie is ontzettend normaal… maar voor hij het weet wordt hij ingehuurd als verpleger bij de slechtlopende monsterkliniek van dokter Annie v.d. Keuken-Trap! Het is een flinke opgave: hij moet de nogal bijzondere patiënten helpen én daarnaast ook nog een manier vinden om de kliniek te redden voordat die ten onder gaat.

‘Dit, gewoon ventje, zijn de allerbeste bloedzuigers tegen zwartgalligheid die de medische wetenschap kent.’

Vreemde praktijken

Hoofdpersonage Appie (een afkorting van…) ontmoet op straat zombie Morris Mors die een aantal armen en andere ledematen mist. Als Appie zichzelf aan Morris voorstelt, door middel van een handdruk, valt ook Morris’ tweede arm eraf. Appie gaat daarom maar met hem mee naar de Monsterdokter. Terwijl hij in de wachtkamer zit ontmoet hij een Yeti en ziet hij een meisje wiens hoofd verkeerd om staat. Een ongelukje! O, en aan de balie zit een mevrouw met tentakels.

Monsterdoktersassistent

Appie gaat met Morris mee de dokterskamer in en als Morris weer in elkaar is gezet vraagt de dokter Appie nog even wat langer te blijven. Ze doet hem het voorstel om een dag bij haar te komen werken als haar assistent, aangezien haar vorige assistent – de Yeti –  zojuist is vertrokken.

Piet Snot

Zijn eerste patiënt was vroeger strandwacht, maar veranderde, toen hij gebeten werd door een gemuteerde kwal, in een kleverig, doorzichtig “ding”. Hij kan maar niet stoppen net niezen en zijn snot komt werkelijk overal terecht. De dokter geeft hem per ongeluk de verkeerde pillen en komt er pas aan het einde van de dag achter dat dát niet zo slim was.

Heldhaftig

Ondertussen gaan zij en Appie in een bijzondere ambulance (met vleermuis navigatie – Tim Tim) richting de draak Vesuvia die last heeft van boeren. Appie is de enige die haar daar van af kan helpen, maar dan moet hij wel iets heel gevaarlijks doen.

Recensie

Dit boek is: Humoristisch. Vreemd. Bizar. Grappig walgelijk.
Fantasie wordt gecombineerd met de werkelijkheid, zoals een draak met Instagram en een Zwitserse bankrekening. O, en ze woont ook nog eens in Fort Nite.

Ik kon tijdens het lezen alleen maar denken: hoe verzin je het in vredesnaam?! Een van de leukste kinderboeken die ik gelezen heb. Ook mijn zoon heeft dit boek in één ruk uitgelezen en heeft om sommige passages hard moeten lachen.

Daarnaast ben ik weg gecharmeerd van de illustraties en de lettertypes. Ik ken het vanuit twee andere boeken en vind dat een erg leuke manier van lezen.

Bestel dit boek hier > >>>

About Angela Stegeman

79.angela@gmail.com'
Mijn naam is Angela, ik ben geboren in 1979 (Almelo), echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Inmiddels heb ik vele blogs, column, artikelen geschreven en staan er zo'n zestien boeken met mijn naam erop in de kast. Voorjaar 2020 kwam mijn boek 'Pumps, pillen en popcorn' uit bij Ellessy en voorjaar 2021 komt de roman 'Tijdrit' daar ook uit.