Peppa Pig – De grote plons! Theatervoorstelling voor de kleintjes [verslag]

Vanmorgen gingen we naar de theatervoorstelling Peppa Pig – De grote plons! Ondanks de onlogische datum & tijd (24 december om 11 uur) was de theaterzaal helemaal vol. En ik begrijp waarom: theatershow van Van Hoorne zijn altijd professioneel en deze show is al leuk voor kinderen vanaf een jaar of twee.

De show duurt een uur en is een opeenvolging van situaties waarin een peuter of kleuter zich prima kan herkennen. Het is nergens te eng of te spannend, ook niet wanneer de lievelingsknuffel van George, het kleine broertje van Peppa, kwijt is. Enige commentaar van mijn tweeling over deze scene was dat de knuffel ‘dinosaus’ genoemd zou moeten worden, in plaats van dinosaurus…

Mijn tweeling behoort niet tot de primaire doelgroep van deze theatervoorstelling, maar dat heeft hen geen moment gestoord. Ze hebben van het begin tot het eind genoten en volop meegedaan!

Er zijn allerlei momenten waarop kinderen (en soms ook de (groot)ouders) uitgenodigd worden om mee te doen. Van samen springen in een ‘modderplas’ (De grote plons!) tot klappen, meezingen en meespelen. Het was allemaal goed te doen, ook voor de allerkleinsten, en daardoor konden de kleintjes het uur dat de voorstelling duurde hun aandacht er prima bij houden.

Het was voor ons een heel vrolijk en gezellig uitje, we hebben ervan genoten. Mocht je jongere kinderen hebben, vanaf een jaar of twee is dit echt een superleuke voorstelling om samen heen te gaan. Ik heb een heleboel hummeltjes zien dansen en meeklappen, heerlijk om te zien. Samen naar het theater gaan wordt op deze manier echt één groot feest!

Na afloop kunnen kinderen nog (gratis) met Peppa en haar vriendjes op de foto. Extra leuk natuurlijk om daarmee af te sluiten.

De theatervoorstelling Peppa Pig – De grote plons! is op verschillende plaatsen in Nederland te zien. Klik hier voor de complete speellijst >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Social Squad maakt er een feestje van in het theater

 3 zeer populaire social creators/TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren nu in …

Share
Share