Miko en de zeeprinses

Elke dag gaat Miko met zijn bootje op zee om te vissen. Als hij op een dag een prachtige vis vangt,  kijkt die hem zo droevig aan dat hij medelijden krijgt en de vis weer in het water gooit. De vis blijkt de dochter te zijn van de zeekoning, die Miko uitnodigt in zijn koninkrijk onder water en als dank zijn dochter als bruid geeft. Na de bruiloft keert Miko terug naar huis met een magisch kistje dat al zijn wensen in vervulling laat gaan. Maar dat is niet naar de zin van de keizer van Japan.

Recensie
Miko en de zeeprinses is een verhaal met een duidelijk moraal. Het leert je kind het verschil tussen rijkdom en armoede. Een leven in eenvoud of een leven in weelde. Het lijkt zo mooi als je alles kunt kopen wat je maar wilt hebben, maar de vraag is of je er ook gelukkiger van wordt. In dit prentenboek leeft Miko eerst in armoede en krijgt hij de kans om alles te wensen wat hij maar wil… Zoals je mag verwachten van een kind wenst hij heel veel en al zijn wensen komen uit. Miko leeft een tijdje in een sprookje waar menig kind van  droomt. Maar uiteindelijk komt Miko er ook achter dat veel bezittingen niet gelukkig maakt.

Persoonlijk vind ik Miko en de zeeprinses een bijzonder verhaal dat je kind een mooie en waardevolle boodschap meegeeft. Echter vind ik de schrijfstijl wel erg volwassen over komen. Ik weet daardoor niet goed of het ook een geschikt prentenboek is voor de doelgroep van kinderen tot zes jaar. Mijn dochter luistert aandachtig naar het verhaal, maar verliest al snel haar aandacht. De prenten bekijkt ze wel, maar ze is snel afgeleid van het verhaal en het duurt niet lang of ze geeft aan dat ze alleen de plaatjes wil kijken. Voor een echte boekenwurm als mijn dochter zegt dat duidelijk wel wat. Naar mijn mening is Miko en de zeeprinses een schitterend boek, maar wel voor een wat oudere doelgroep.

Miko en de zeeprinses – An Leysen
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …