Dreumesen vinden alles leuk!

Dreumesen zijn echte handenbindertjes als ze beginnen te lopen, maar ook voordat ze lopen kunnen ze soms onverwachts ineens dingen doen waarvan jij als ouder het niet hebt zien aankomen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als het om kinderen gaat, is dit absoluut het geval!

Mijn dochter was van de week heerlijk aan het spelen met haar speelgoed in de hoek waar haar speelgoedmand staat. Niks aan de hand, dus ik even met een boek op de bank.

Ik had er echter niet aan gedacht dat mijn dochter inmiddels wat langer was geworden en ook met haar handje bij de grote tafel kon. Een doosje vol met kleine spijkertjes stond op de grote tafel en met een grote klap vielen al die kleine spijkertjes op de grond. Oeps! Dochterlief keek er niet van op of om en wilde weer verder spelen, maar tussen de spijkertjes leek mij dat nu niet echt handig.

Dus, dochterlief opgepakt en even veilig in haar bedje gezet. Gelukkig is ze makkelijk en ging ze in bed zitten spelen zodat ik fijn aan de slag kon om spijkers op laag water te zoeken.

Water, dat was het volgende wat mis ging, dat nog wel op dezelfde dag! Ik had voor het eten een gieter met water neergezet en daarna gingen we heerlijk aan tafel eten. Na het eten haal ik dochterlief uit de kinderstoel, manlief gaat iets voor zichzelf doen en ik ruim de tafel af. Niet in de gaten dat mijn dochter inmiddels iets leuks heeft gevonden om mee te spelen. Toen ik terugkwam uit de keuken was het al te laat. Mijn dochter was leuk aan het spetteren met water en had een lege gieter in haar hand. Ze snapte niet dat ik ineens `Oh nee´ uitriep, ze keek me heel vreemd aan en draaide zich weer om om verder te spelen.

Gelukkig waren dit beide geen hete of ernstig gevaarlijke dingen, maar je schrikt er wel van en het had gewoon voorkomen kunnen worden. Zo gaat het natuurlijk in veel gevallen ook met de ongelukjes die wel wat ernstiger kunnen zijn. Dat wordt dus nóg bewuster worden van het feit dat dreumesen alles leuk en interessant vinden!!!

About Martine

bodrumlover1@live.nl'
Ik ben een getrouwde vrouw en trotse thuisblijfmama van een dochter geboren in juni 2010.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …