Le Creuset Junior Cupcake Bakset

Le Creuset is natuurlijk bekend geworden om hun gietijzeren pannen, maar vandaag de dag is hun collectie veel meer dan dat. Diverse soorten aardewerk producten en siliconen bakhulpen behoren ook tot het assortiment. Koken is “hot” als je de hoeveelheid kookprogramma’s op televisie mag geloven, zelfs kinderen blijken echte kooktalenten te zijn als je ziet wat ze op tafel zetten in Junior Masterchef. Geen wonder dat Le Creuset een speciale Junior lijn heeft toegevoegd aan het assortiment.

Recensie
Mijn dochter is dol op koken en dus wordt de Le Creuset Junior Cupcake Bakset met groot enthousiasme ontvangen. Wanneer de spullen uit de doos worden gehaald is haar meisjeshart helemaal sneller gaan kloppen, want de producten zijn ook nog eens in het roze… Wat wil een keukenprinsesje  nu nog meer? (Uiteraard is er ook een blauwe variant verkrijgbaar voor alle keukenprinsen). Snel worden alle spullen uit de doos gehaald. De set bestaat uit een aardewerk beslagkom van 1,5 liter, zes siliconen muffinvormpjes, een siliconen spatel en een siliconen lepel. Weet je even niet wat je moet bakken? Dan zit er ook nog eens een recept voor “dubbel chocolade cupcakes” bij. Minpuntje is dan wel dat je het recept even moet vertalen, want deze is in het Engels. Wij duiken in de keukenkastjes en gaan met een ander recept aan de slag, waarvoor we alle spullen in huis hebben.

Cakejes maken is niets nieuws voor mijn meisje, maar toch merk je wel dat een speciaal setje voor haar iets extra’s toevoegt. Tegen zo’n mooie roze (en breekbare) beslagkom kan mijn eenvoudige roestvrijstalen variant natuurlijk niet op. Dochterlief beseft maar al te goed dat deze kom breekbaar is, dus ze koestert het en is er zeer zuinig mee. Met permissie mag ik de kom ook even vasthouden. De afmeting van de kom is duidelijk gemaakt voor kinderhanden en dus is het zelf vasthouden ook geen probleem. De siliconen muffinvormen zijn praktisch in gebruik, de cakejes kun je na het afkoelen eenvoudig verwijderen en na het afwassen zijn de vormpjes weer klaar voor de volgende keer. De siliconen lepel en spatel zijn eveneens handig  in gebruik en dankzij het design kunnen ze ook gereinigd worden in de vaatwasser. Het siliconen gedeelte haal je eenvoudig van het houten lemmet af.

De beslagkom heeft nog een extra voordeel, je kan het namelijk ook gebruiken als bakvorm. Dit product kan namelijk in de oven, maar is ook geschikt om te gebruiken onder de grill, in de magnetron, vriezer en vaatwasser. Dat brengt mij meteen weer op een idee: wanneer je hierin een cake of taart bakt en deze omkeert heb je een ideale basisvorm voor een mooie boltaart of Barbie-taart.

De cakejes smaakten heerlijk en het moge duidelijk zijn dat mijn dochter helemaal weg is van haar eigen bakset. Volgens haar zijn de cupcakes die we hebben gemaakt nog nooit zo lekker geweest en je raadt wel waardoor dat komt…

De Le Creuset Junior Cupcake bakset is verkrijgbaar voor € 34,90 bij de grote warenhuizen, gerenommeerde kookwinkels en via diverse webshops. Overige producten in de Le Creuset Junior lijn zijn de kinderschorten en de ontbijtset, natuurlijk zijn ook deze producten verkrijgbaar in een blauwe en roze variant.

 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share