Mannen shoppen fanatieker dan vrouwen bij zwangerschap

hoogzwanger-buikDit had je waarschijnlijk niet verwacht. Als het gaat om kopen van babyspullen tijdens een zwangerschap, zijn Nederlandse mannen er sneller bij dan vrouwen.

Kindje op komst
Onderzoek van ActiePagina.nl* laat zien dat 22% van de mannen gelijk babyspullen gaat kopen zodra ze weten dat er een kindje op komst is. De mama’s lopen in verhouding iets minder hard van stapel (13%).

Ook hier komt de praktische kant van de man naar boven. Waar vrouwen het eerst gaan shoppen voor leuke kleertjes voor de baby, gaan de vaders opzoek naar de praktische benodigdheden zoals een commode.

Eerste echo
Ook na de eerste echo weten mannen hun enthousiasme minder te beteugelen dan vrouwen. Bijna 30% van de mannen geeft aan al iets te hebben gekocht na de eerste echo, terwijl de vrouwen vaker wachten tot het tweede trimester. Slechts één op de tien wacht met het kopen van spullen tot het derde trimester en vlak voor de uitrekendatum spullen aanschaffen doet maar 1%.

Bijgeloof
Bijgeloof blijkt bijna geen rol te spelen bij de nuchtere Nederlanders. Als aanstaande ouders wachten met aanschaffen van babyspullen tot het derde trimester, geeft hierbij slechts 2% bijgeloof als voornaamste reden. Nederlandse vrouwen verzamelen liever eerst spullen bij vrienden en of familie.

Opvallend is dat ook geen enkele (aanstaande) ouder het krijgen van cadeautjes afwacht. Ook het geslacht hoeft nog niet bekend te zijn voor de eerste aankopen.

Last-minute aankopen
Bij vrouwen staan kleertjes met stip op nummer één bij de eerst aangeschafte babyspullen terwijl mannen liever eerst een commode uitzoeken. Vervolgens wordt door beide de kinderwagen aangeschaft Producten die als laatste worden gekocht zijn de kinderstoel voor aan tafel (32%), luiers (22%) en spullen om te voeden (15%). Ook worden de babyfoon en knuffels last-minute aangeschaft.

baby-luier

*Onderzoek uitgevoerd door Multiscope, februari 2014, in opdracht van ActiePagina.nl

Share

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

Vanaf september 2021: de 13 weken echo

Inmiddels is het voor veel mensen bekend: de 20-weken echo is een medisch onderzoek rond …

Share
Share