Hoera! Disneyland Parijs bestaat 20 jaar

Het is je vast niet ontgaan; Disneyland Parijs bestaat dit jaar al weer 20 jaar. De verjaardag van het bekendste attractiepark in Europa kan natuurlijk niet zomaar worden vergeten. Vandaar een paar mijlpalen en leuke weetjes op een rijtje:

Op 12 april 1992 opende het Disneyland Park met 7 Disney Hotels en Disney Village voor het eerst hun deuren om 09:01 uur s’ ochtends. Al meer dan zeven jaar voor deze opening waren ze al druk bezig met de plannen. Zo tekende op 15 december 1985 de minister van Frankrijk al het bestemmingsplan van EuroDisney.

Een jaar na de opening (in juli 1993) maakt een van de bekendste attracties ‘Indiana Jones and the Temple of Peril zijn opwachting in het park. Twee jaar later kwam hier ook nog een spannende rollercoaster bij ‘de Space Mountain- from eath to the moon’.

Leuk: op 18 november 1998 vierde Mickey zijn 70ste verjaardag in Disneyland Paris.

Op 7 januari 2001 verwelkomt Disneyland Paris zijn 100 miljoenste gast; als dit niet het bewijs is dat het park een succes is! Zeven jaar na de 100 miljoenste bezoeker verwelkomt Disneyland Parijs op 12 augustus 2008 jaar zijn 200 miljoenste bezoeker. Drie jaar daarna is de 250 miljoenste gast een feit.

Wist je dat: dat in januari 2006 Disneyland Paris 12.200 werknemers telde.

Na het succes van Disneyland Paris opent op 16 maart 2002 Walt Disney Studios Park zijn deuren. Dit 2e attractiepark maakt het huidige pretpark nog groter.

Leuk: sinds 2010 is er een officiële Iphone applicatie beschikbaar met interactieve plattegronden, wachttijden en meer!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Toverland – topattractiepark in Noord-Limburg [verslag]

Toverland….. Ik had de naam wel eens gehoord en wist ook dat dit attractiepark in …