De roof van het Gouden Boek – Geronimo Stilton [recensie]

copyright-trotse-moeders-roof-gouden-boek-geronimo-stiltonDe Wakkere Muis bestaat 10 jaar. Reden genoeg om een nieuwe fenomenale Fantasia te schrijven! Maar het noodlot slaat toe: het manuscript wordt gestolen … Zonder dit manuscript zal het hele feest niet doorgaan en zal er dit jaar geen Fantasia IX verschijnen. Piep! Wat een ramp!

Recensie

Mijn zoon van bijna 8 is een grote fan van alle boeken van Geronimo Stilton. En ik kan me dat helemaal voorstellen. Ieder boek heeft een spannend verhaal, humor, mooie tekeningen en bijzonder vormgegeven woorden. Zo ook dit boek, wat zeker gelezen moet worden door liefhebbers van de Fantasia serie want het speelt zich af vóór de uitgave van Fantasia IX, die vanaf vandaag te koop is <klik hier>.

Screenshot 2014-10-17 at 08.22.20

Mijn eigen zoon heeft hieronder een korte samenvatting van het verhaal èn zijn eigen mening over dit boek gegeven. Ik heb daar verder niets aan toe te voegen:

Precies tien jaar geleden verscheen het eerste boek van Geronimo Stilton. En dat wilden ze vieren. Daarom moest Geronimo Stilton een fenomenale Fantasia maken (dat is Fantasia IX). Opa Wervelwind die schreeuwde de hele tijd “je moet het boek maken”, zelfs toen Geronimo er al aan begonnen was. Toen het boek klaar was, moest hij het kopiëren, maar de laptop waarop het boek stond, was gestolen!

Screenshot 2014-10-17 at 11.33.30

Toen gingen Geronimo, Klem, Benjamin en Thea Stilton op zoek naar de laptop. Ze gingen met het eerste het beste vliegtuig van de computermuizen om te zoeken. Ze hebben wel 7126 dozen en toen kwamen ze bij een doos met een deuk.

Screenshot 2014-10-17 at 11.33.15

En toen moest hij parachute springen met de computer en dat durfde hij niet tot hij er uit werd geduwd door zijn zus Thea Stilton. Screenshot 2014-10-17 at 11.33.01Toen kwam hij bij drukkerij Wil & Co en had hij daar alles in de war geschopt maar uiteindelijk kwam alles goed.

 Ik vond het een leuk boek met al die woorden die anders zijn, soms getekend en versierd. Met de parachute springen vond ik grappig en nu wil ik echt graag Fantasia 9 lezen!

De roof van het Gouden Boek – Geronimo Stilton
Deel 71 uit de Geronimo Stilton reeks
Inclusief 4 kwartetkaarten
‘Voorloper’ van Fantasia IX
Hardcover, 128 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …