Roodkapje was een toffe meid

Stoere prinsessen die surfen op internet, wolven die chillen in het bos en prinsen die met helikopters op paleisdaken landen – zo hoorde je de bekende sprookjes nog nooit.

Met CD waarop alle sprookjes worden gerapt door Benaïssa Linger. Er staat ook een   karaoke-versie op de CD, zodat je zelf aan de slag kunt.

Recensie
Roodkapje was een toffe meid is zeker een titel die de aandacht weet te trekken. Nieuwsgierig blader ik het boek door en zie daar teksten met plaatjes ertussen staan. Een soort rebus idee, maar voor het gemak staat het woord ook achter het plaatje geschreven.

Zeven bekende sprookjes in een heel nieuw jasje. Zo wordt Roodkapje niet door de jager uit de buik van de wolf gehaald, maar is er een Turk die haar redt.

Niemand, niemand weet dat ik Repelsteeltje heet? Hoezo weet niemand dat… Die informatie is gewoon op internet te vinden!

De teksten lopen vloeiend en als je het leest met de wetenschap dat het hier om een rap gaat, lukt het je zonder muziek de juiste beat te vinden. Maar met is natuurlijk veel gezelliger en daarom zit er ook een CD verstopt in de kaft van het boek.

Je hoort eerst de naam van het sprookje en dan volgt de rap. Boek erbij pakken en lekker mee rappen! De teksten zijn zeer duidelijk te verstaan, het tempo kan iedereen aan en voor je het weet sta je met z’n allen in de kamer te rappen! Sprookjes saai? Natuurlijk niet, ze zijn hartstikke hip!

Roodkapje was een toffe meid – Marjet Huibers
Kinderboek, harcover, 47 pagina’s, Gottmer Uitgevers Groep
Koop hier bij Bol.com >>>

Lees meer:
Alle sprookjes van Grimm
Roze vleugels en glitterjurken
Flirttips van een dyslexiediva

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share