Floor is smoor

floor-is-smoor-cover-recensie-trotse-moeders-1Regel 1: Als je verliefd bent, moet je dat nooit aan je beste vriendin vertellen! Floor is smoorverliefd op een jongen, maar ze weet helemaal niet hoe hij heet. Haar beste vriendin Margreet heeft het ook zwaar te pakken, maar dan niet van een jongen, maar van een paard. En met Valentijnsdag gooien Floor en Margreet bij alle jongens uit de buurt een kaart in de bus. Ze zijn alleen één dingetje vergeten… Veertien kersverse regels van Floor!

Recensie
Floor is smoor
is één van de kinderboeken uit de boekenreeks over het meisje Floor. In dit boek is Floor dus smoorverliefd en komt verliefdheid en al die facetten die daarmee te maken hebben aan bod. Floor is dus verliefd op een jongen en komt in een rare situatie terecht aangezien haar beste vriendin dit vertelt tegen hem. Floor is smoorAlthans, dat dacht haar vriendin. Ze vertelde het alleen aan zijn tweelingbroer dus nu denkt hij dat Floor op hem verliefd is in plaats van op zijn broer.

Het boek staat bol van rare en grappig situaties die Floor en haar vriendin beleven. Zo gaan zij met Valentijn allemaal valentijnskaarten schrijven en bezorgen aan alle jongens in de buurt. Als grapje. Maar zo grappig is het niet meer voor Floor op het moment dat zij er achter komt dat ze – zonder nadenken – overal haar eigen naam gewoon eronder geschreven heeft. Oeps!

Floor is smoor 1Deze grappige situaties tekenen de boeken van Floor en is precies waarom mijn dochters van 8 jaar en 10 jaar de boeken zo leuk vinden. Dit boek spreekt wel de oudere meisjes meer aan; verliefd zijn begint bij hen belevingswereld te horen. Dat er verschillende verliefd zijn situaties luchtig aan bod komen, voegt voor die leeftijdscategorie zeker ook een educatief onderdeel toe. Ook al is dat absoluut niet de insteek van deze boekenserie.

Floor is smoor is een boek dat hier met veel plezier is ontvangen en zeker vaker gelezen gaat worden.

Floor is smoor – Marjon Hoffman
Bekijk op bol.comHardcover, 120 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

Voor recensies van andere boeken over Floor, klik hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Middelkind

‘Onze oudsten zijn helden, onze oudsten zijn speciaal…’ Inhoud Waar Maggie woont, worden de oudste …