De dikke billenbijters [recensie]

Joes smoort een kreet van schrik en drukt zich tegen de muur. Zijn hart bonst als een razende. Daar in het water, dat is… dat lijkt wel… Het is een krokodil, en echte, levende krokodil!

Een krokodil in het riool? Is dát de billenbijter waar iedereen zo bang voor is? Je leest er alles over in het spannende verhaal waarmee dit boek begint. Maar er is méér. Een huis propvol vieze beesten. Een dierenwinkel zonder klanten. Een kattenvangende moeder. Een boek vol verrassende, maar vooral ook grappige avonturen van kinderen met dieren!

Recensie
De dikke billenbijters is een boek waarin vier verhalen die al eerder zijn uitgebracht, zijn samengebrachtr. Het gaat om de verhalen: ‘De billenbijters’, ‘Vieze beesten’, ‘Beesten in het nieuws’ en ‘Katten vangen’. Het boek leent zich uitstekend als voorleesboek, maar in huize Trotse Moeders heeft de destijds 10-jarige dochter het zelf gelezen en een eigen recensie geschreven:

De dikke billenbijters is een spannend verhaal van Rindert Kromhout.

Meneer Bloem gaan naar de wc en krijgt veel pijn het lijkt wel of iemand hem beet maar hij zag niets?
Jannie de Jong vind zich zelf het mooiste van de hele wereld ze is het allertrots op haar billen ja gaat plassen en dan… AUW!!!  ze keek maar ze zag niet?
Iedereen die pijn had ging naar de dokter maar ging niet zitten.

De dokter zei ’wat is hier aan de hand’
Iedereen had last van zijn of haar billen en iedereen had het van de billenbijters.
Wat zijn billenbijters? zei de dokter
Geen idee zei iedereen

Wat zal dat zijn billenbijters? Als je dat wil weten moet je maar zelf het boek lezen!

Dit is het eerste deel van het boek. Dat is tot bladzijde 44. Daarna komen er nog drie delen. Die heten Vieze beesten (dat gaat over een zwerver), Beesten in het nieuws (dat gaat over een dierenwinkel met iemand die een krant maakt over dieren) en Katten vangen (dat gaat over een mevrouw die redt zogenaamd katten, maar eigenlijk steelt ze ze).

Ik vond het boek heel spannend en leuk. Het leukste verhaal vond ik De dikke billenbijters omdat het echt spannend is. Je weet eerst echt niet wat er aan de hand is! Ik geef het een cijfer 8,5.

De dikke billenbijters – Rindert Kromhout
Illustrator: Annemarie van Haeringen
Hardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share